Quaranta estudiants participen en un Campus universitari de la llengua catalana novament virtual

El format telemàtic s’ha mantingut per les restriccions de mobilitat causades per la pandèmia en una edició que se centra en la cultura contemporània

Estudiants d'una edició anterior davant Casa de la Vall.
Estudiants d'una edició anterior davant Casa de la Vall. Consell General

El Campus Universitari de la llengua catalana engega una nova edició. Al llarg d’aquesta setmana, una quarantena d’estudiants participaran en la iniciativa, organitzada de forma conjunta pel departament de Política Lingüística i l’Institut Ramon Llull. Novament, la pandèmia ha obligat que es faci de forma telemàtica, coincidint amb la seva vintena edició.

El Campus ofereix als alumnes de llengua i literatura catalana la possibilitat de millorar el seu nivell amb l’idioma gràcies als cursos i a la participació en un ampli ventall d’activitats culturals així com també l’opció de conèixer Andorra i Catalunya, tot i que, en aquest cas, des de casa. Enguany hi participaran 40 estudiants de 26 universitats d'una quinzena de països diferents.

El programa del Campus, repartit en cinc dies, inclou dotze hores de classes de llengua catalana amb professorat especialitzat i set hores més de tallers i activitats sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana. Aquest any, gira al voltant de la cultura contemporània.

Per tant, hi haurà conferències sobre la música en català des de la dècada dels seixanta fins  a l’actualitat, un taller de mems, una taula rodona sobre pel·lícules del cinema en català actual i una xerrada amb Dora Sesar, Andrea Nayelli i Michal Brabec, estudiants de català de diversos països, que ens explicaran què ha significat per a ells participar en alguna de les edicions anteriors. Una de les activitats estrella d’aquest any serà la descoberta d’Andorra, que consistirà en una presentació del país per part de l’escriptor Iñaki Rúbio.

Des de l’any 2002, més de cinc-centes persones han pogut completar durant l’estiu la seva formació lingüística en les primeres dinou edicions del Campus. Per segon any consecutiu, però, tocarà fer-lo de forma virtual, amb la confiança que la del 2022 ja permeti recuperar el format tradicional.

Etiquetes

Comentaris

Trending