32 participants en la sisena edició del Solo Youth Competition del Sax Fest

El director artístic del festival, Efrem Roca, destaca “l’alt nivell tècnic i artístic” dels joves que han pres part en el certamen, que arriba a la sisena edició

Comentaris

Els guanyadors de les categories A, B i C.
Els guanyadors de les categories A, B i C.

En el marc del Sax Fest, aquest dijous s’ha celebrat la sisena edició del Solo Youth Competition. Es tracta del concurs adreçat a infants i joves saxofonistes. En total, han participat 32 adolescents, la majoria dels quals internacionals, però amb presència de tres músics del Principat (Cristel Villaró, Pere González de Alaiza i David Francome, tots ells estudiants de l’Institut de Música d’Andorra la Vella.

En total, hi havia quatre categories. L’A, fins a 10 anys, amb el triomf d’Oleksandra Popel. La B, fins a 12, se l’ha endut Malen Pacheco. La C, fins a 15, Uku Gross. Finalment, la D, fins a 18 anys, ha estat per Léna Ducros. Els premis anaven dels 120 als 2.250 euros en vals de compra. En el cas dels més grans, també podran actuar en una pròxima edició del festival.

Els guanyadors de la categoria D.
Els guanyadors de la categoria D.

El director artístic del Sax Fest, Efrem Roca, ha posat en relleu “l’alt nivell tècnic i artístic” dels participants. “Any rere any demostren que treballen amb molta professionalitat”, ha apuntat.

Paral·lelament, aquest dijous també s’entreguen els primers Sax Awards. Els guardons pretenen reconèixer persones, empreses o institucions que donen a conèixer el món d’aquest instrument. Enguany els homenatjats són Claude Delangle, per la seva carrera professional, el quartet Diastema i la web Adolphesax.

La jornada d’aquest dijous es tancarà amb un concert sinfònic de l’ONCA, que serveix també per commemorar el desè aniversari del festival. El programa es barà en la peça ‘Fanfara’ d’Albert Gumí, ‘Reflets’ de Vicent David i la presentació de la novetat ‘Escapades’, de John Williams.

Comentaris

Trending