Cues a les farmàcies i augment de la mobilitat

L'inici de la venda de mascaretes congrega molts ciutadans tot i les recomanacions que s'hi anés de manera esgraonada

Clients esperen el seu torn en una farmàcia de Sant Julià aquest dimarts.
Clients esperen el seu torn en una farmàcia de Sant Julià aquest dimarts.
L'inici de la venda de mascaretes ha provocat, des del matí d'aquest dimarts, cues a les farmàcies. Cada establiment en té 1.000 que es venen a 0,90 euros unitat i cada client en pot comprar dues presentant el carnet de la CASS tot i que no estan cobertes per l'entitat parapública. Des del Govern es recorda que el subministrament està garantit.

Les mascaretes s'hauran de portar quan s'aixequi el confinament. Es poden reutilitzar i a banda de les subministrades des de l'estranger hi ha la producció de mascaretes casolanes que no s'atura i ja se n'han fet 6.500. S'entreguen a mesura que estan enllestides i es prioritzen les empreses les empreses considerades essencials, però també els particulars. Els clients ha fet la cua amb paciència i conscients de la necessitat de disposar d'elles.

Molts sanitaris, i també professionals de la farmàcia, han mostrat el seu malestar perquè l'anunci del Govern del repartiment de les mascaretes, almenys durant unes hores, ha suposat un desconfinament molt important, posant en risc tant els propis ciutadans com els dependents de les oficines i establiments de farmàcia, que en alguns casos han hagut d'allargar els seus torns laborals per poder donar resposta a la demanda.

A banda de les cues a les farmàcies, aquest dimarts s'ha constatat un augment de la mobilitat, especialment a nivell de circulació. També hi ha més moviment a nivell de vianants, tot i les recomanacions de quedar-se a casa i no sortir si no és estrictament necessari.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending