Cossos policials veïns, al cas de la magistrada peruana ‘refugiada’ al Principat

La Justícia del Perú acusa Ana Patricia Bouanchi de formar part d’una suposada organització corrupta de la qual presumptament formarien part diferents jutges

-
-
Diferents cossos policials espanyols estan al cas de la possibilitat que la jutgessa peruana Ana Patricia Bouanchi hagi deixat el territori andorrà, on s’hauria refugiat des de fa mesos i hauria fins i tot reiniciat una nova vida, i estigui ara en algun indret de Catalunya o algun altre punt de l’Estat espanyol. Bouanchi està acusada per un jutjat suprem del Perú de formar part d’una suposat grup organitzat que hauria fomentat la corrupció a diferents nivells.

Bouanchi i altres tres magistrats peruans haurien estat acusats de tràfic d’influències i de suborn passiu i a finals del mes de febrer, la justícia del país sud-americà hauria sol·licitat 36 mesos de presó provisional per a tots ells. La jutgessa aparentment refugiada al Principat se l’incloïa en una xarxa de magistrats, capitanejats per l’expresident del Districte Judicial del Callao, empresonat, que haurien afavorit o facilitat les activitats il·lícites d’un ampli grup de delinqüents conegut com ‘Els Colls Blancs del Port’.

La pròpia Bouanchi, en resposta a algunes dels procediments judicials activats al seu país, hauria reconegut ja l’abril de l’any passat, que es trobava a Andorra. De fet, diverses fonts han assegurat que estava clarament integrada amb grups de residents al país. Durant un temps, almenys, se la situava vivint a la urbanització del Mas de Ribafeta d’Arinsal, com l’Altaveu ja va publicar el març. 

Malgrat que les font consultades no han pogut confirmar si hi ha alguna ordre de detenció internacional per tal que sigui extradida cap al Perú, les mateixes fonts sí que han assegurat que s’ha anat fent un seguiment de Bouanchi conscients de la situació de la magistrada respecte la Justícia del seu país. També estarien al cas els cossos policials de l’entorn per si la jutgessa decidís abandonar el territori andorrà o l’hagués abandonat ja. 

No obstant això, no es descarta que la dona hagués sol·licitat a l’administració andorrana algun tipus d’estatus que la permetés viure legalment al Principat. En aquest sentit, col·lectius de residents temporers extracomunitaris han lamentat el fet que ciutadans de països sud-americans no es poden quedar a Andorra al país a residir malgrat tenir feina perquè no hi ha les places d’immigració necessàries -per les limitacions que presenten les quotes- i, en canvi, es puguin ‘encobrir’ d’una manera o altra persones que tenen comptes pendents amb la Justícia del seu país.

Comentaris (2)

Trending