Conviden a marxar del país la família de l’home considerat un perill per a les persones

La policia notifica a la dona d’un processat per abús i condemnat per exhibicionisme a qui no se li renova el permís de treball i residència que té dos mesos per abandonar el Principat

La família afectada resideix a les parròquies centrals del país.
La família afectada resideix a les parròquies centrals del país.
Les autoritats governatives -en aquest cas, la policia- han fet arribar una notificació a la dona de l’home a qui els tribunals han denegat la renovació del permís de residència i treball en ser considerat un perill per a les persones i li han donat dos mesos perquè abandoni el país. Amb ella, amb la dona, també hauria de marxar del Principat la seva filla menor, que tot i néixer a Andorra i tenir-ne la nacionalitat ja no ha estat ni tan sols escolaritzada.

Es dóna el cas, segons les fonts consultades, que tant la dona com la menor -una altra filla major d’edat fa vida totalment independent i la mesura governativa no l’afecta- són beneficiàries de la seguretat social que, com a assalariat, tenia l’home. Els tribunals -en primera i en segona instància- han considerat que malgrat l’arrelament al país -portava pràcticament 30 dels seus 49 anys residint al Principat- s’ha de fer prevaldre la seva situació judicial penal per no renovar-li els papers.

L’afectat està ara mateix processat per un delicte d’abús sexual -hauria acaronat, segons la seva versió, la cama d’una adolescent a qui va pujar al cotxe quan la noia feia autoestop, suposadament- i amb anterioritat va ser condemnat per exhibir-se davant de dos menors. Els tribunals consideren que el comportament de l’home és “execrable” i que la reiteració en la seva conducta el fa ser un perill per a les persones. I, en conseqüència, aquest fet encaixa en els motius taxats per no renovar l’autorització de residència i treball.

Tant la senyora com la filla menor, nascuda a Andorra i nacional de l’Estat, eren beneficiàries de la CASS del marit, que amb la decisió judicial ferma ha perdut la feina 

La sala administrativa del Tribunal Superior (TS) deia en la seva darrera decisió, ferma, que l’únic que se li denegava era el permís, que no se l’expulsava, amb la qual cosa podria entrar i sortir del Principat sempre que ho desitgés o li calgués. Però amb això, segons les fonts, no es resolia res, atès que sense permís de treball, l’home, que tenia feina, s’ha quedat sense aquesta ocupació. I era en virtut d’això que se sostenia la família atès que la seva esposa té una invalidesa reconeguda que l’impedeix treballar. I es beneficiava de la CASS de l’home igual com la filla.

Sense que ni tan sols hagi pogut interposar el recurs d’empara que pretenia davant el Tribunal Constitucional, en què, entre altres, l’home pretenia al·legar una vulneració al dret constitucional fonamental a treballar o a la família, entre altres, la dona ha rebut recentment la notificació policial. L’home, segons les fonts, ja ha marxat a Portugal, el seu país d’origen. I la parella i la filla petita, en principi, hauran de seguir el mateix camí.

L’esposa hauria hagut de subsistir amb els 400 euros de la pensió d’invalidesa que percep, passa pocs mitjans per poder viure al Principat i, d’aquí, i entre altres, la decisió governativa de convidar-la a marxar. Les fonts properes a la família consultades han assegurat que mare i filla estan ja en contacte directe amb assistents socials preparant la marxa ja del Principat, mentre no descarten analitzar en profunditat la resolució recentment dictada i intentar batallar a nivell legal des d’allà on sigui s’hi poden.

-

Relacionat

L’home a qui se li denega el permís de residència per ser un perill per les persones portarà el cas al Constitucional
-

Relacionat

Deneguen el permís de residència a un processat per abús i condemnat per exhibicionisme per ser un perill per a les persones

Comentaris

Trending