Control de temperatura o guants de làtex, mesures als centres comercials

L’afluència de clients ha estat molt elevada les primeres hores d’aquest dissabte però a poc a poc ha anat baixant l’aglomeració, que les autoritats demanen que no es dugui a terme

-
-
Alguns dels principals centres comercials del país han adoptat mesures extraordinàries per intentar frenar la propagació, si fos el cas, del coronavirus. Des de guants de làtex de manera generalitzada per a treballadors i clients fins al control de la temperatura a l’entrada dels establiments. L’afluència dels clients ha estat molt elevada les primeres hores del matí però a mesura que ha anat avançant aquesta jornada de dissabte les aglomeracions s’han anat reduint. En aquest sentit, les autoritats demanen que s’eviti al màxim la confluència de persones en espais relativament petits i que es miri de respectar una distància de seguretat.

Tres dels principals centres comercials d’Andorra la Vella -a banda d’altres, que no han estat consultats- han adoptat mesures extraordinàries per evitar els contagis. Al Pyrénées, on només hi ha oberta la planta d’alimentació, es du a terme un control de temperatura a totes les persones que volen accedir a comprar, alhora que tant el personal com els propis consumidors s’han ‘d’equipar’ amb guants de làtex, una mesura, aquesta darrera, que també es repeteix en el cas de l’Andorra 2000, que fa part del mateix grup. A l’accés a l’establiment, un vigilant de seguretat abasteix els clients d’un parell de guants, els mateixos que porten tots els empleats.

En el cas de l’Andorra 2000, com al Super U d’Andorra la Vella, per exemple, aquells departaments que no són d’alimentació i queden ‘aïllats’ han estat tancats al públic. Així, per exemple, a l’Andorra 2000 no es pot accedir a la primera planta, on hi ha productes de parament de la llar o roba. Al Super U, més conegut històricament com l’Escale, la planta d’electrònica, al soterrani, o la de parament de la llar, joguines i roba, a la primera planta, també estan tancades. En aquest centre, el personal porta tot ell guants de làtex i no en pocs casos també llueixen mascaretes.

En tots els casos s’han ampliat les tasques de neteja. A la mínima ocasió, a la petita taca o vessament d’algun producte es neteja de seguida. També més habitualment del que sol ser normal es freguen els indrets que solen ser més ‘tocats’ pels clients. Des dels agafadors dels carros i cistelles a prestatgeries i altres punts. A aquesta, de manera general, s’ha reduït molt l’afluència als centres comercials. A primera hora del dia hi ha hagut cues arreu i carros molt plens. Després la situació s’ha anat normalitzant.

Molts andorrans han optat per anar a omplir les seves cistelles i carros al Mercadona de la Seu, on la cua que hi havia abans no s’obrís aquest centre comercial era de desenes de persones. En general hi ha un alt respecte, també, cap els empleats d’aquests centres, que estan fent una encomiable tasca assumint, en alguns casos, més riscos que bona part de la població, que es pot confinar als seus domicilis. Treballadors de departaments com els d’administració han acudit a reforçar altres àrees d’atenció al públic.

Comentaris

Trending