Confinen en un hotel d’Escaldes una part dels interns del Cedre

(AMB VÍDEO) Aïllen els usuaris sense cap simptomatologia després que s’hagin donat dos casos positius i n’hi hagi quatre més en investigació

-
-
Part dels interns del Cedre que no han mostrat cap simptomatologia compatible amb el coronavirus -24 persones en total- estan sent confinats en un hotel d’Escaldes amb un triples objectiu: protegir la seva salut, mirar d’evitar que es propagui la malaltia entre els interns del centre sociosanitari i guanyar espai en l’equipament de Santa Coloma per poder aplicar més i millor el distanciament entre persones que es recomana davant la pandèmia. Més encara quan hi ha casos positius ja entre els padrins del geriàtric. A data d'avui, al Cedre hi havia una setantena d'interns.

Alguna furgoneta del SAAS i diverses ambulàncies de la Creu Roja han iniciat l’operació de trasllat cap a les 4 de la tarda, i encara s’està duent a terme. Tot i la bona predisposició dels professionals, la tasca no està resultant fàcil perquè s’està allargant més del que inicialment es preveia. Almenys a la sortida dels padrins al Cedre, hi havia present el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy. Diversos sanitaris i voluntaris degudament equipats han anat acompanyant els usuaris del centre en el seu ‘viatge’ a l’hotel escaldenc, on diferents agents de circulació vetllaven per seguritzar l’operació. Segons algunes fonts, hi havia manca de sanitaris per poder fer degudament tots els trasllats que s'havien de fer.

Els familiars d’aquells que han estat traslladats cap a l’establiment hoteler han estat informats de la nova situació dels seus parents. Alguns d’aquests familiars han mostrat certa sorpresa per haver-se hagut d’assabentar abans pels mitjans de comunicació que de manera directa per part dels responsables de la institució sociosanitària. En qualsevol cas, ni tan sols s’ha comunicat, almenys en els casos que ha pogut contrastar l’Altaveu, cap a quin hotel del país es conduïen. El que sí s’ha garantit és una comunicació telefònica ordinària. L’habitual de sempre.

A hores d’ara hi ha dos residents del Cedre diagnosticats de Covid-19, cinc residents en investigació al Centre Sociosanitari i un en investigació a urgències de l’hospital. Els que presenten símptomes estan aïllats en la mateixa planta del Cedre. La resta de residents estaran entre repartits entre el centre i l’hotel habilitat, garantint així les màximes mesures de seguretat. 

 

Comentaris (4)

Trending