Compte amb els correus electrònics, circulen ‘lladres de dades’ per la xarxa

Andorra Telecom avisa de no obrir l’enllaç que conté un mail en què uns desconeguts intentant fer-se passar per la companyia demanen revisar l’estat del correu

-
-

Andorra Telecom alerta d’una maniobra per robar dades dels usuaris dels correus electrònics, especialment dels que usen el domini ‘andorra.ad’. Així, l’operadora de serveis de telecomunicació avisa que si es rep un mail en què el comunicant demana clicar a un enllaç per tal de fer una comprovació del correu, de cap manera no se segueixi la corrent del comunicant. Es tracta, avisa la companyia, d’un intent de phishing o sostracció de dades.

Malauradament, és més habitual del que pot semblar que hi hagi maniobres d’aquest tipus i, també desafortunadament, és més normal del que hom pot pensar que els usuaris caiguin de peus a la galleda malgrat que l’aparença del missatge ja és molt sospitosa. D’entrada, el missatge és en francès i l’adreça des de la qual s’envia el missatge és més que estranya per molt que faci referència a Andorra Telecom.

 

 

Malgrat els esforços que fa l’operadora per eradicar aquests tipus de campanya, periòdicament algunes de les invasions dels pirates informàtics aconsegueixen aturar les barreres imposades. Com en aquesta ocasió. Clicar damunt l’enllaç equival a deixar entrar el lladre a casa i que aquest puguin ‘xuclar’ determinades dades. El phishing és un de les activitats més recurrents dels ciberdelinqüents. Intenten fer-se passar per un altre, en aquest cas l’equip que gestiona el domini ‘andorra.ad’ d’Andorra Telecom per mirar d’obtenir informació confidencial de l’usuari. I una vegada obtinguda, doncs usar-la per la finalitat escaient.El Govern no aclareix si abans no acabi legislatura hi haurà o no hi haurà hereu de ‘The Cloud’

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha hagut de respondre aquest dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres, noves qüestions referents al fiasco de ‘The Cloud’. Cinca no ha aportat cap novetat. Ni tan sols no ha aclarit si el Govern i Andorra Telecom pensen promoure una alternativa a l’edifici singular abans no acabi la legislatura o ho deixaran ja per als propers mandataris. El ministre sí que ha tornat a insistir que el terreny de l’avinguda Meritxell on s’havia de construir el fallit immoble és “l’actiu immobiliari més importan que té la companyia” i que n’ha de treure “rendibilitat”. S’ha de “posar en valor” el terreny. Com ja va comunicar l’operadora després de la reunió del seu consell d’administració, el Govern i Andorra Telecom continuen insistint en disposar dels informes necessaris “que ens permetin entendre que ha succeït”. Cinca ha insistit que la decisió de suspendre el projecte era el més responsable i racional després de comprovar que la seva execució suposava “un cost més enllà del raonable, una inversió exagerada per a l’actiu que es pretenia explotar”. 

Comentaris

Trending