Commoció per la mort de l'excònsol Conxita Mora, que serà acomiadada divendres

Comentaris

Commoció per la mort de l\'excònsol Conxita Mora, que serà acomiadada divendres
Commoció per la mort de l\'excònsol Conxita Mora, que serà acomiadada divendres

Andorra acomiadarà divendres a les 11 del matí l’excònsol de la capital, exconsellera general i empresària Conxita Mora, que ha mort aquesta passada matinada arran d’una llarga i greu malaltia. La desaparició de la política i empresària, de 61 anys, ha commocionat molts sectors del país. La finada era una persona molt coneguda i molt estimada.

Mora va arribar al consolat de la capital el 1998 juntament amb Albert Font després de la crisi política que va suposar que Lluís Viu deixés el consolat i, posteriorment es va presentar a les eleccions comunals del 1999 juntament amb Carles Torralba, guanyant els comicis, amb la formació Coalició pel Progrés. Posteriorment va estar lligada a les files del PS.

Una de les decisions més rellevants que va adoptar per la repercussió que va tenir durant el mandat íntegre que va exercir com a cònsol va ser l’adjudicació de la reforma de l’avinguda Meritxell. Mora va ser una ferma defensora del projecte dissenyat pel despatx d’arquitectura EMBT liderat per la italiana Benedetta Tagliabue, hereva dels treballs del prestigiós urbanista català Enric Miralles.

L’actual president de Demòcrates per Andorra (DA) i número 2 del comú liderat per Conxita Mora, Carles Torralba ha destacat aquest dimecres la dedicació de la malaurada política, que va prioritzar el control de les finances públiques. De fet, el que va ser cònsol menor amb Mora recorda que va ser comissionada de poble i tenia molt integrada la idea de fer una bona gestió dels diners públics. Torralba també ha destacat la seva "inquietud" per la política. Després d’uns anys fora de la primera línia, entre els anys 2009 i 2011 va retornar a l’activitat política i va ser escollida consellera general per Coalició Reformista. La integració a aquesta candidatura va ser una de les ‘bombes’ de la contesa electoral del 2009. Mora va ocupar el quart lloc de la llista encapçalada per Joan Gabriel.

Més enllà de la política va ser directora de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). Els darrers temps havia transcendit per la seva tasca de ‘coach’. El funeral en memòria de la finada es farà a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella demà passat, divendres, a les 11 del matí. El cos de la política i empresària serà enterrat al cementiri de Santa Coloma, també a la capital.

Comentaris

Trending