Commoció en el món cultural per la mort de la restauradora de patrimoni Lourdes López

Comentaris

Commoció en el món cultural per la mort de la restauradora de patrimoni Lourdes López
Commoció en el món cultural per la mort de la restauradora de patrimoni Lourdes López

Commoció en el món cultural andorrà per la sobtada mort de la restauradora Lourdes López Montanya. La desaparició tràgica de la tècnica de l’àrea de conservació i restauració de Patrimoni ha suposat un xoc molt dur en un sector molt ampli de la societat del Principat. Involucrada del tot en una feina que l’emocionava -una mena de metgessa i recuperadora d’obres d’art-, no feia pas molt que havia incrementat el seu activisme des de la presidència del comitè andorrà d’ICOM, el consell internacional dels museus del qual el Principat forma part des del 1986.

López, germana del també actiu militant del Partit Socialdemòcrata i exsíndic general Esteve López o de l’advocat Ton López, estava implicada, també, per exemple, amb la Coral Casamanya ordinenca, de la junta directiva de la qual també formava part. Mare d’un fill menor d’edat, no fa pas massa dies, en un article d’opinió al rotatiu gratuït BonDia es mostrava totalment favorable a la posada en marxa d’un museu nacional -d’un museu global més que de petits tastets- malgrat que exposava els seus dubtes (li costava digerir, escrivia) que l’escenari ideal per aquest museu dels museus andorrans s’hagués d’ubicar al futur edifici The Cloud.

La vida professional i vocacional de la finada estava lligada especialment a la ‘rehabilitació’ de talles i retaules. Des del departament de conservació i restauració de Patrimoni, al qual portava més de mitja vida vinculada, han dedicat des de fa anys molts esforços a recuperar l’esplendor d’uns quants notables ‘mobles’ gòtics que ocupen llocs de privilegi en moltes de les esglésies romàniques (i també d’altres èpoques) del Principat (a la imatge que acompanya aquestes línies, López presentant la ‘reestrena’ del retaule de Sant Isidre de la Massana). Diverses fonts consultades s’han mostrat consternades per la desaparició de la restauradora més enllà del buit que deixa en l’àmbit de l’activisme sociocultural i patrimonial.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.