Comerços tancats i soterranis inundats a causa del trencament espectacular d’una canonada a l’avinguda Meritxell

Dels rebentaments que hi ha hagut fins ara en el marc de les obres de reforma del cèntric vial, el d’aquest dilluns ha estat sense cap mena de dubte el que més repercussió ha tingut

Comentaris

-
-
Diversos establiments de l’avinguda Meritxell s’han vist afectats pel trencament d’una canonada durant eltreballs de remodelació que s’estan fent al vial. És, almenys, el tercer incident que hi ha de característiques similars per culpa de les obres, el quart si s’hi suma el que hi va haver fa encara no deu dies al capdamunt de l’avinguda Doctor Mitjavila. Sense dubte, però, la d’aquest dilluns ha estat el rebentament més greu i espectacular. L’aigua s’ha enfilat diversos metres i ha obligat a tancar comerços producte de les inundacions que ha causat.

I el problema ja no ha estat només l’aigua que ha sortit a una altíssima pressió i que s’ha abocat directament, com a mínim, sobre la façana de l’immoble número 54, just davant de la zona de la Creu Grossa. La qüestió, molt més problemàtica, seria les filtracions que hi ha hagut i les conseqüències que pot tenir o pot haver tingut el trencament de la canonada per a l’estabilitat de l’indret. La zona on ha ocorregut l’incident és dels més antics de l’avinguda a nivell intern. Just en el punt on hi ha hagut el rebentament, a més, urbanísticament tampoc no estan gaire ben alineades les finques privades amb el que seria l’espai públic. 

El trencament de la canonada en el tram adjudicat a l’empresa Locubsa s’ha produït poc després de les 12 del migdia. Només trencar-se el tub, i durant una bona estona, l’aigua s’ha enfilat producte de la pressió pràcticament per tota l’alçada de l’immoble. Els edificis 52, 54, 56 i 58, almenys, s’haurien vist afectats pel rebentament i les filtracions produïdes. No només s’han vist afectades les plantes a nivell de l’avinguda o primeres plantes. L’aigua també s’ha colat cap a plantes soterrànies. No cal oblidar que hi ha edificis que tenen una doble cara: per una banda llinden amb Meritxell però, per l’altra, donen a Prat de la Creu.

Inicialment s’han alertat els bombers per tal que ajudessin a aturar el sortidor amb què s’ha convertit l’aigua que sortida del tub. Quan agents del cos de salvament es preparaven per sortir del parc s’ha desactivat l’avís atès que els propis operaris juntament amb tècnics comunals havien aconseguit tallar l’aigua. El subministrament del servei s’ha vist alterat, almenys, durant una hora. Per poder fer els treballs necessaris per poder posar remei al trencament els operaris han hagut de treballar unes quantes hores més, situació que ha fet que s’hagués de tancar totalment al trànsit la via. Aquesta situació, s’ha donat per finalitzada vers les 6 de la tarda.

Comerciants i veïns de l’avinguda estan molt molestos a banda de farts de l’impacte i les conseqüències que està tenint l’obra. Es compleixin o no els terminis fixats -l’obra hauria d’acabar-se el 3 d’agost i incidents com el d’avui no ajuden gens a avançar correctament- tant els residents com molt dels turistes no entenen que estigui tot enlairat de cop. A més, circular fins i tot per l’avinguda resulta tota una odissea. Un autèntic laberint que en moltes ocasions suposa ja haver de transitar per espais que encara es troben en obres, amb el perill que això pot suposar.

 

-

Relacionat

Revolució a la construcció: empreses de Meritxell i Carlemany contracten operaris estrangers per poder fer front a les jornades intensives
-

Relacionat

El trencament d’una canonada obliga a tallar l’avinguda Mitjavila d'Andorra la Vella
-

Relacionat

Primers dubtes amb les obres ja iniciades que l’embelliment de Meritxell pugui complir del tot els terminis
-

Relacionat

Escalèxtric per anar al col·legi (Sant Ermengol)
-

Relacionat

L’adjudicació del darrer tram de les obres de l’avinguda Meritxell evidencia la perversió del sistema triat pel comú
-

Relacionat

L’avinguda Meritxell, quatre mesos ‘engabiada’ perquè pugui canviar de ‘look’

Comentaris (2)

Trending