Coalició d’Independents descarta concórrer a les eleccions a Andorra la Vella

La diversitat de sensibilitats i la falta d’una oferta prou atractiva de cap de les formacions ‘grans’ porta el grup que va crear Rosa Ferrer a donar llibertat de vot als seus simpatitzants

-
-
La Coalició d’Independents (Cd’I) d’Andorra la Vella es quedarà a casa. El grup que al seu dia va impulsar la malaurada Rosa Ferrer i que ara estava representat al comú de la capital pel conseller a la minoria Jordi Minguillón ha decidit finalment no concórrer als comicis del proper mes de desembre. La diversitat de sensibilitats ideològiques que configuren el col·lectiu i la manca d’una oferta prou atractiva de cap de les formacions ‘grans’ ha portat Cd’I a renunciar a ser als comicis.

Molt poc actiu com a col·lectiu ja el darrer mandat, és poc probable que la formació tingui gaire més recorregut ni continuïtat a partir d’ara, encara que l’amistat que uneix molts dels seus components farà que els interessos confluents vagin per altres camins. El col·lectiu va mantenir fa unes setmanes una trobada en el marc d’un sopar en què van assistir pràcticament una trentena de persones i va acordar que encara tenia prou interès i força per mirar de tenir presència electoral.

Malgrat que no s’havia descartat del tot, mai no es va valorar seriosament poder tirar endavant una candidatura pròpia i es va prioritzar mirar de situar un o dos membres del grup en alguna possible candidatura. Amb qui més contactes s’hauria mantingut hauria estat amb Conxita Marsol i els negociadors de DA. Però tampoc no hi havia una unanimitat dins de Cd’I cap a on tirar. A més, no s’hauria rebut cap oferta per poder situar almenys un representant en un lloc elegible.

Davant de l’escenari que es plantejava, i sense un rumb clar o una sensibilitat ideològica concreta cap a on tirar i mirar d’arribar a acords, a aliances, no només no es concorrerà als comicis sinó que fonts de la formació han afirmat obertament que el missatge clar és que es dóna total llibertat de vot als simpatitzants de la coalició perquè el 15 de desembre acudeixin a les urnes i s’expressin de la manera que considerin més convenient.

Comentaris

Trending