Una infracció i 196 isards abatuts durant la setmana de la caça

(AMB VÍDEO) S’han capturat els 89% dels exemplars permesos i els banders instrueixen un expedient per una falta eventualment molt greu per usar, per caçar, un aparell no permès en la llei

Isards a la muntanya durant aquesta setmana.
Isards a la muntanya durant aquesta setmana.

Una infracció, que podria arribar a ser molt greu, i 196 isards abatuts. Aquest és el balanç més sintètic que es pot fer de la setmana cinegètica per excel·lència al Principat. S’han capturat els 89% dels exemplars permesos -hi havia una previsió de 220 anelles- i els banders instrueixen un expedient per una falta eventualment molt greu per usar, per caçar, un aparell no permès en la llei.

La setmana de la caça d’enguany va començar el passat diumenge 10 de setembre i ha finalitzat aquest diumenge dia 17 amb la participació de 658 caçadors. La concentració d’activitat s’ha focalitzat els primers dies. Els banders ha realitzat controls de carretera, dispositius preventius, dispositius de vigilància i ha posat a disposició un punt de control centralitzat on tots els caçadors han passat a fer el control de captura entre les 11 hores i les 22 hores.

A més, i de forma paral·lela a la celebració de la setmana de la caça de l’isard, enguany també s’ha permès la caça de muflons i cabirols, per tal de regular les espècies tenint en compte el desplegament d’efectius a la muntanya durant aquests dies i el creixement de la cabana d’aquestes dues espècies. En aquest cas, s’han realitzat un total de 21 controls de muflons abatuts i 12 controls de cabirols.

INFRACCIÓ

Amb tot aquest desplegament d’efectius i, durant tota la setmana, en un comunicat els banders destaquen que “tan sols s’ha constatat una infracció per part dels caçadors”. Com a conseqüència s’ha obert un atestat, que es troba en fase d’instrucció, per una possible infracció molt greu recollida a la Llei de la caça. La infracció ha estat per la utilització d’un aparell no permès en la llei. Vistes les xifres, els banders atribueix el correcte desenvolupament de la setmana a la coordinació i tasca del cos així com també el respecte a la normativa per part dels caçadors.

Isards al Cubil, durant aquesta setmana de caça.

Relacionat

L’allau d’isards a la muntanya fa gaudir els caçadors però també fa témer malalties

D’altra banda, s’han recollit 146 mostres de melsa dels isards capturats. Totes aquestes mostres permeten al departament de Medi Ambient continuar coneixent l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. Es recorda que el termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadors finalitza el 6 d’octubre.

Comentaris (11)

Trending