Cinca usa el sarcasme per dir que si la UE el crida pels 'Papers de Panamà' aprofitarà per explicar què és Andorra

Comentaris

Cinca usa el sarcasme per dir que si la UE el crida pels \'Papers de Panamà\' aprofitarà per explicar què és Andorra
Cinca usa el sarcasme per dir que si la UE el crida pels \'Papers de Panamà\' aprofitarà per explicar què és Andorra

El ministre portaveu, Jordi Cinca, és un home d’oratòria brillant. Com a mínim, per les contrades on es mou. I articula discursos amb certa facilitat acabi dient molt o passi el temps sense que no digui massa res, com passa sovint. Cinca té una xerrera agradable, però no s’està de recórrer en ocasions a la ironia. Fins al sarcasme. Com aquest dimecres, quan ha assegurat que si ha d’anar a declarar davant la comissió de la Unió Europea (UE) que fa el seguiment de l’escàndol dels ‘Papers de Panamà’ ho aprofitarà per explicar “la realitat d’Andorra”. El titular de Finances ha assegurat que malgrat que no té cap notícia de si serà convocat o no per Brussel·les, si la petició es fa pels conductes de col·laboració establerts no hi haurà cap inconvenient perquè comparegui allí on li diguin.

Quan després de la reunió del consell de ministres, en la compareixença de premsa, se li ha demanat a Cinca com veia la possibilitat que la UE el cridi a capítol, el ministre ha afirmat: "No ho veig de cap manera perquè no en tinc notícia”. I hi ha afegit: "Es fa difícil fer una valoració d'una qüestió com aquesta, que fa referència a una institució pública de la dimensió del Parlament Europeu, però si arribés el cas, ja ho valoraria”. La comissió del Parlament Europeu d'Investigació sobre el Blanqueig de Capitals i l'Evasió Fiscal (PANA) està tancant un calendari de compareixences en relació al cas dels ‘Papers de Panamà’ i el nom de Cinca és entre els possibles citats.

Per al portaveu governamental, "si arribés el cas, no tindré cap inconvenient si és que es fa dins dels paràmetres legals establerts, perquè hem d'intentar aprofitar totes les ocasions que tinguem per explicar què és Andorra i quina és l'evolució que ha seguit el país durant tots aquest anys". I ha continuat explicant que "massa sovint és té interès en explicar una Andorra que no és la real, la realitat d'Andorra l'any 1999 era la que era, i ara és la que és”.

Delicte fiscal, aviat

Cinca ha tractat durant la roda de premsa diverses qüestions de funcionament pràcticament ordinari del Govern, i com passa en moltes ocasions, ha estat en el torn de preguntes que han aparegut les qüestions no tan previsibles. Així, el titular de Finances ha explicat que malgrat que encara no està clar del tot, sí que és segur que a tot estirar a final d’any o durant els primers mesos de l’any que ve s’entrarà a tràmit parlamentari el text legislatiu pel qual es modificarà el Codi penal, que recollirà ja el frau fiscal com a delicte. 

El màxim responsable de les finances estatals ha explicat que la tipificació del delicte fiscal és un compromís en el marc de les recomanacions efectuades pel GAFI i el Moneyval. Cinca assegura que el Govern té molta feina a fer i moltes qüestions destacades a tractar o promoure. I ha estat agafant com a argument aquests dossiers importants que hi ha sobre la taula que ha garantit que “no hi ha cap previsió” d’avançar les eleccions.

Comentaris

Trending