Cinca mostra "admiració" per les explicacions d'Espot sobre els moviments bancaris

Comentaris

Cinca mostra \"admiració\" per les explicacions d\'Espot sobre els moviments bancaris
Cinca mostra \"admiració\" per les explicacions d\'Espot sobre els moviments bancaris

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha afirmat aquest dimarts que “no podem caure en el parany que alguns paren” per generar “un estat de tensió al tomb d’un tema que està judicialitzat”. El responsable ministerial ha respost així quan se li ha demanat per les darreres informacions relatives al 'cas Meritxell Mateu' que el relacionen amb diverses ministres o alts càrrecs de l'administració. Cinca ha considerat "inaudit" el detall d'informació donat pel titular d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i ha remarcat que el 'cas BPA' ha deixat de ser tema central en les reunions ministerials.

Cinca ha remarcat, en referència a l'esmentat ‘cas BPA’, que “aquest no és el tema que centra el consell de ministres” encara que “es vulgui fer política” amb ell o “es vulgui sortir als diaris”. Per al Govern, el que compta  és “tirar endavant els projectes que el país requereix”. El portaveu governamental ha lloat la manera d'afrontar la situació per part dels seus companys i ha usat el terme “inaudit” per definir el nivell d’explicacions ofert per Espot en relació als moviments bancaris familiars a l’entorn del 10 de març del 2015.

En relació amb aquesta darrera qüestió, Cinca ha mostrat “una certa admiració” en relació a Espot i les seves explicacions, “que van molt més enllà del que se li pot demanar a ningú”. A més, ha assegurat, els moviments, segons el portaveu governamental, “no té cap mena de vincle, no té res a veure” amb l’activitat política del ministre d’Interior. Ha deixat clar que els altres responsables ministerials que han sortit al·ludits en les darreres informacions ja decidiran ells si han de respondre d’alguna manera o no. Perquè seria “fora de lloc” que fos el portaveu qui n’hagués de dir alguna cosa. “El tema BPA està encarrilat pel que fa a la gestió política; ara el que falta és la causa judicial. El tema és complex i hi ha moltes causes obertes. Això va per llarg i ara està en mans d’un poder que res té a veure amb el poder legislatiu i l’executiu. Per tant, el que cal és deixar-lo treballar”, ha afirmat Cinca.

Comentaris

Trending