Cinca anuncia (un altre cop) accions judicials contra aquells que l'ataquen, ara per un llibre que explica el seu pas per Orfund

Comentaris

Cinca anuncia (un altre cop) accions judicials contra aquells que l\'ataquen, ara per un llibre que explica el seu pas per Orfund
Cinca anuncia (un altre cop) accions judicials contra aquells que l\'ataquen, ara per un llibre que explica el seu pas per Orfund

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha anunciat aquest dimecres que iniciarà accions judicials contra, suposadament, l’autor i els editors del llibre ‘Diamantes sucios’, que suposadament exposa la seva relació amb activitats ‘complexes’ derivades del seu pas professional per Orfund. Cinca ha fet el mateix anunci que va fer fa vuit mesos, quan arran de la seva aparició en l’escàndol dels ‘Papers de Panamà’ que ell mateix va destapar es va descobrir tot el camí que havia traçat arran de la seva vinculació laboral, com a alt executiu, de la controvertida foneria d’or. 

A Jordi Cinca se li ha demanat, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres (vegeu-ho AQUÍ), pel llibre ‘Diamantes sucios’, que acaba de publicar el periodista Carlos Quílez i edita ‘Crónica Global’. El ministre ha tret ferro al contingut del llibre, que considera “rotundament fals”, i ha tornat a anunciar, com ja va fer uns mesos quan va esclatar tot l’afer arran del seu reconeixement d’aparèixer als ‘Papers de Panamà’, que iniciarà accions legals contra els autors i promotors del volum, ja que “va molt enllà”. Cinca ha emmarcat la publicació del llibre en una campanya de descrèdit i desgast que a parer seu hi ha, en general, contra el Govern i, particularment, vers la seva persona.

Per a Cinca, “el llibre aquest no és res més que això”, un compendi dels articles que ja havien anat apareixent fins ara. “Tot el que es diu, el que s’insinua, és rotundament fals”, ha insistit. També ha remarcat que el llibre o quelcom similar “era més que previsible, més que enunciat”. I ha recordat que ja va pronosticar, ell mateix, que després de la dimissió de Jordi Alcobé vindrien noves accions per “desestabilitzar el Govern”. I ha insistit que “no és a través d’això que apartaran l’executiu del que és la seva obligació”. 

El titular de Finances ha explicat que si no ja s’han iniciat accions legals, es farà aviat , perquè “els meus advocats tenen les instruccions per posar les demandes pertinents”. Per a Cinca, el llibre és “la culminació” de tot un cicle iniciat just després que, voluntàriament, per iniciativa pròpia, anunciés que el seu nom apareixia en els ‘Papers de Panamà’. L’edició del volum “va molt enllà” respecte del que hauria succeït fins ara, ha deixat entreveure el ministre. I d’aquesta manera, suposadament, ha justificat perquè fa mig any o més va anunciar querelles i, fins ara, no n’havia interposat cap.

'Diamantes sucios'

‘Diamantes sucios. La verdadera historia de Jordi Cinca, el responsable de las finanzas andorranas’ és el segon llibre editat per ‘Crónica Global. L’autor n’és el periodista català especialista durant molts anys a la cadena Ser de qüestions lligades amb la Justícia i els cossos policíacs Carlos Quílez i amb el pròleg a càrrec del exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo.

En la promoció del volum, l’editorial explica que “amb l'esclat del cas Cinca es va posar de manifest el fosc passat del ministre de Finances del Principat d'Andorra. Aquest apassionant llibre dissecciona detalladament al singular personatge i ofereix al lector totes les claus per endinsar-se en la seva història i, d'alguna forma, comprendre els mecanismes de la corrupció, l'ambició i altres misèries humanes”. Afegeix, també, que “Quílez desentranya les vinculacions de Cinca amb el tràfic de diamants de sang --comprats als brutals senyors de la guerra africans--; plasma les seves maniobres per enriquir-se a costa de l'empresa que li va contractar; desentranya la seva relació amb els papers de Panamà, i desvetlla, entre altres assumptes, el seu paper en les presumptes pressions del Govern espanyol sobre l'Executiu andorrà perquè el banc BPA fos intervingut per la seva teòrica falta de col·laboració en el cas Pujol”.

Comentaris

Trending