Una 'start-up' de dades financeres eleva a cinc les empreses del NIU

Es tracta d’una solució de 'big data', orientada preferentment a bancs i asseguradores

L’emprenedor Pedro Miranda i el responsable del NIU, Miquel Gouarré.
L’emprenedor Pedro Miranda i el responsable del NIU, Miquel Gouarré.

El viver d’empreses d’Andorra Telecom, el NIU, que ofereix suport a la incubació o acceleració d’start-ups, acull una empresa especialitzada en l’administració de dades de les entitats financeres. Serà la cinquena. Es tracta d’una solució de 'big data', orientada preferentment a bancs i asseguradores, que permet integrar i gestionar de manera efectiva les dades procedents de plataformes diferents d’una mateixa organització.

El responsable de l’start-up, l’emprenedor Pedro Miranda, ha presentat aquest dimarts el projecte acompanyat del responsable del NIU, Miquel Gouarré. Entre els avantatges que ofereix TrionData hi ha la centralització de l’entrada i la sortida de dades financeres des de sistemes interns i externs, garantint una dada única, de qualitat i certificada per a tota l’entitat.

La solució permet el client adaptar l’operativa de tots els departaments en base a una informació certificada, evita el tràfic de dades no controlables i permet obtenir-ne la traçabilitat.

Per la seva banda, el responsable del NIU ha valorat com un actiu la varietat de projectes “que acull i que ha acollit” la incubadora d’Andorra Telecom, situada a l’edifici Els Arcs de la Massana. “Totes les start-ups tenen en comú la tecnologia i la innovació però se centren en activitats i sectors molt diferents”, ha apuntat

Comentaris (1)

Trending