Cinc detinguts arran d’una batussa per un suposat deute de droga

Els arrestats van accedir al domicili del germà del presumpte deutor després de rebentar-ne la porta a cops de peu i li van deixar un ‘missatge’ després de bufetejar-lo

Una imatge de la zona on van passar els fets, aquest dimecres a la tarda.
Una imatge de la zona on van passar els fets, aquest dimecres a la tarda.
La policia ha detingut entre la nit de dimecres i aquest dijous cinc persones acusades de provocar un altercat en un domicili del carrer de l’Aigüeta, a la zona de Prada Ramon d’Andorra la Vella. En el rerefons de tot plegat, suposadament, hi hauria un deute per drogues que tindria contret el germà del llogater del pis on es van presentar de males maneres els arrestats amb un d’aquests. Als cinc se’ls han imputat diferents càrrecs: van rebentar la porta de l’apartament a cops de peu i van agredir el seu ocupant.

Els fets que han comportat les detencions van ser al tomb de les 8 de la tarda d’ahir. Els cinc acusats -quatre homes de 32, 27 i dos de 23 anys i una noia de 21 anys- es van presentar en un conegut edifici d’apartaments del carrer de l’Aigüeta. En principi, tenien clar que no hi vivia el deutor d’un d’ells però, en no saber on trobar aquest, haurien decidit anar a ‘passar el missatge’ al germà. De no massa bones maneres haurien picat a la porta. A dins hi havia la persona que cercaven. Però alguna cosa es deuria témer. O les formes el van espantar.

Mentre els ‘visitants’ miraven de males maneres que la víctima els obrís la porta i la ‘patejaven’ fins que va cedir, l’ocupant va trucar el cos d’ordre

Sia com vulgui, l’ocupant de l’apartament va declinar obrir la porta, que va acabar cedint als cops de peu del grup de ‘visitants’. Una vegada a dins, els crits i amenaces van ser una constant, tot recriminant el suposat deute. L’inquilí del pis també va rebre algunes bufetades. L’home, però, en l’impàs dels cops de peu a la porta i mentre aquesta no va cedir, ja havia trucat a la policia. Quan els agressors van parar compte d’aquesta situació, i havent suposadament transmès el missatge, van marxar corrents.

A més a més, se’n van endur el mòbil de l’agressor per assegurar-se que no insistiria. Una patrulla de la policia, com a mínim, ja estava de camí. Quan van arribar al lloc des d’on havia estat sol·licitat el seu auxili, la víctima dels fets els va explicar la situació. Els agents van iniciar una petita recerca. Ben a prop del lloc que havia estat escenari de la batussa hi van trobar el mòbil. Destrossat. Als agents els va semblar veure algun moviment sospitós de dos homes en l’aparcament del Parc Central. 

Quan s’hi van voler acostar, però, els dos homes van emprendre la fugida cames ajudeu-me. L’aventura tot just va arribar a durar uns pocs metres. En un altre aparcament, en aquest cas d’un establiment de menjar ràpid de l’avinguda Tarragona, van ser enxampats. Eren els dos primers arrestats. Amb ells s’hauria començat de matinada a fer les indagacions oportunes. Aquest matí, altres investigadors han tornat al domicili de la víctima. Per sorpresa dels policies, s’hi han trobat una altra de les persones que havia format part del grup agressor.

L’arrest del presumpte instigador s’ha produït aquest matí quan els investigadors han acudit al lloc dels fets per continuar fent indagacions i se l’han trobat conversant amb la víctima  

La víctima dels insults, les amenaces i les bufetades l’hauria intentat justificar assegurant que només havia intentat intercedir entre ell i els altres agressors per evitar rebre mals majors. Segons la investigació que hi ha oberta, però, aquest home seria el principal instigador de tot plegat i, per tant, també ha estat arrestat. Més tard, i arran de les declaracions de tots plegats, s’ha detingut un altre home -qui seria el creditor del germà de l’atonyinat- i la noia. Tots cinc estaven aquest vespre en espera de passar a disposició judicial, segurament demà.

Els cinc arrestats són residents al país i, com a mínim el que es considera que podria ser l’instigador de tot plegat, ja tindria alguns antecedents per qüestions relacionades amb les drogues. Els tres més joves normalment anirien en la mateixa colla i també són coneguts per aldarulls i intervencions policials que, normalment, són de baixa intensitat. 

Comentaris (9)

Trending