‘Cimera’ entre comerciants i Govern per trobar solucions a la supressió de busos al centre històric

Els dirigents de l’associació de botiguers del nucli antic d’Andorra la Vella es reuneixen amb el secretari d’Estat d’Economia i Empresa 

-
-
Els principals dirigents de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella s’han trobat amb el secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Salustià Chato, per tal de tractar la polèmica sorgida amb la decisió de suprimir les parades de bus interurbà pel nucli antic de la capital. L’entitat fa de mediadora vist que no hi ha unanimitat entre tots els empresaris de la zona. N’hi ha que estan a favor de la mesura i altres que s’hi oposen totalment. En qualsevol cas, es pretén que es dugui a terme una transició moderada i que els canvis es facin de manera gradual.

Segons que ha explicat l’associació empresarial en un comunicat, el secretari d’Estat d’Economia i Empresa els ha exposat que la Llei de Transport encamina a buscar la pacificació del trànsit en els nuclis urbans en general i al centre històric d’Andorra la Vella en particular. Tal i com s’està fent –de manera generalitzada- dins i fora del país. Des de Govern són conscients de les reticències que genera qualsevol canvi, tal i com va passar a Vivand, que al final, com ha recordat Chato a Anna Riberaygua i Enric Bartumeu, ha acabat sent un cas d’èxit que avui ningú no qüestiona.

Des de l’Associació de Comerciants es constata que dins mateix del barri hi ha diversitat d’opinions sobre la idoneïtat de la mesura de treure els autobusos interurbans de l’avinguda Príncep Benlloch. Això no treu, però, que se sigui molt conscient de la preocupant situació que viu el petit comerç. Per aquest motiu, els dirigents de l’entitat han demanat al Govern que a través del departament d’Estadística busqui la manera d’avaluar quantitativament l’impacte real del canvi de rutes, més enllà de les percepcions personals d’uns i altres.

A més, l’associació és conscient que -com en qualsevol procés de canvi- cal un temps d’adaptació, que s'ha de facilitar al màxim: cal millorar substancialment la informació en les parades, redistribuir-les i ampliar-les en alguns casos, i millorar les connexions entre les línies parroquials- que continuen operant a Príncep Benlloch, i la línia interurbana, que ara passa pel carrer Prat de la Creu.

Des de Govern s’han recollit les propostes del col·lectiu i Chato i els seus col·laboradors haurien avançat, sempre segons la nota de l’organització empresarial, que hi haurà una propera trobada amb el Comú d’Andorra la Vella per tal de coordinar totes aquestes accions. A més, a mitjan d’agost  es posarà en marxa una campanya de comunicació per tal de fer arribar a tota la població les novetats del transport interurbà, tant pel que fa a les millores previstes a nivell d’informació a les parades, com les noves tarifes.

Comentaris

Trending