Carmona considera que Andorra la Vella està “menystinguda i menyspreada” pel sistema de transferències

La candidatura de PS i Independents de la capital calcula que el comú perd uns 800.000 euros anuals en comparació a d’altres parròquies

Sergi González, Pere López i Dolors Carmona, a Andorra la Vella.
Sergi González, Pere López i Dolors Carmona, a Andorra la Vella.
La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Andorra la Vella considera que l’actual sistema de transferències és “injust”, especialment amb la capital, que està “menystinguda i menyspreada”, en paraules de la candidata a cònsol major, Dolors Carmona. Es considera que representa un greuge comparatiu en relació a d’altres parròquies més petites, que “perjudica tots els ciutadans”, ja que en el repartiment té més pes el territori que la població, i com que aquests diners es destinen a serveis públics i a Andorra la Vella hi ha més habitants, fa que la parròquia hi perdi al voltant de 800.000 euros anuals. És per això que des de la candidatura de PS i Independents d’Andorra la Vella es demana la modificació de la Llei.

El president del PS, Pere López ha indicat que "es podria pensar que el debat sobre les transferències no transcendeix en el dia a dia dels ciutadans de la parròquia d’Andorra la Vella, però és tot el contrari”. El fet que Andorra la Vella “no rebi l’import de transferències que mereix en funció de la població que té avui en dia fa que a aquesta parròquia els seus ciutadans siguin els que més impostos paguen, els que més taxes paguen i els que tenen uns preus públics pels serveis del dia a dia més elevats de tot Andorra”, ha explicat López.

En aquest sentit, la candidata a cònsol major ha destacat que “el que reben els ciutadans de la parròquia és molt diferent al que reben altres ciutadans d’altres parròquies”, especialment “si fem un comparatiu de la pressió fiscal que tenen els nostres ciutadans”. En aquest punt, Carmona ha exposat els càlculs: són 288 euros que paguen els habitants de la capital per 19 els ciutadans de Canillo. Per arreglar aquesta “desconsideració que es té envers els ciutadans d’Andorra la Vella” cal modificar la Llei, “i nosaltres donem suport a les iniciatives que vagin en aquesta línia”, ha manifestat Carmona.

Així, “ens hem quedat amb un model que no ens beneficia, tot el contrari, perjudica a tots els ciutadans”, ha conclòs Carmona, que confia que després del 15 de desembre els cònsols socialdemòcrates podran fer pressió per modificar la Llei.

Comentaris (1)

Trending