Campanya per combatre l’alcohol i les drogues al volant

Des de dilluns i fins al 29 de desembre, la policia farà controls preventius orientats a enxampar persones que condueixen tot i haver begut en excés

-
-
La policia inicia dilluns i fins al 29 de desembre una nova campanya de controls d’alcohol i drogues per part dels conductors. Es preveuen un seguit de controls, seguint el la línia de campanyes temàtiques encaminades totes elles a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de l’assoliment de l’objectiu marcat de la disminució dels accidents.

Aquesta campanya respon, segons la policia, a la responsabilitat d’ordenar controls preventius d’alcoholèmia que preveu el Codi de circulació. Així, els controls tindran lloc des de les 7 hores del dia 2, i fins a les 19 hores del dia 29 de desembre de 2019. Els controls preventius d'alcoholèmia segueixen el pla d'actuació marcat pel Ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions. 

La campanya de prevenció i d'informació a l'opinió pública té per objectiu principal disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d'alcohol i/o drogues. Com en d'altres anys, s'anuncia aquesta campanya, donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu. Es tracta doncs d'evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i, augmentar la seguretat dels mateixos. 

Tal com preveu el Codi de circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, la normativa vigent fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

Comentaris (1)

Trending