Calvis deixarà la presidència de l'AIVA

Aquest any acaba el seu mandat al front dels importadors de vehicles

Xavier Calvis-
Xavier Calvis-
Xavier Calvis acaba aquest any el seu mandat de l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA). Va substituir Maite Mas a la presidència de l'entitat.  La marxa de Calvis coincideix amb una etapa difícil per al sector amb el descens de les vendes i la indefinició entre els compradors sobre quin tipus de vehicle pot ser el més adequat.

Calvis es va posar al capdavant de l'AIVA el 2016 després que Maite Mas deixés el càrrec després de més de 10 anys a la presidència i en un moment delicat. Va ser complicat trobar gent que volgués formar part de la junta directiva i fins i tot va perillar la pròpia associació.

Ara, quatre anys després, Calvis plegarà en un moment d'incertesa per al sector. No només per la indefinició dels compradors al voltant del vehicle que han d'adquirir, entre un dièsel en caiguda lliure, un de gasolina o un elèctric que no ha acabat de desenvolupar-se i que encara no té prou autonomia, especialment que es viu a Andorra i cal desplaçar-se sovint a les ciutats més pròximes com ara Tolosa de Llanguedoc i Barcelona.

En la darrera reunió mantinguda entre el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo i la junta de l'AIVA es va parlar de les mesures anunciades al Consell General per lluitar contra el canvi climàtic, com ara la taxa dissuasiva que s'estudia aplicar en la compra de vehicles de gasoli i gasolina per tal de limitar-ne progressivament la circulació.

D'altra banda, el sector viu una concentració de marques en mans d'un mateix concessionari, un fet que deixa poques empreses que representin una sola marca. 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending