Blanquer diu que el Lycée i la resta d'escoles continuaran sent públiques

El ministre d'Educació Nacional desmenteix la privatització i anuncia que el curs 2021-22 tot el batxillerat es traslladarà a Ciutat de Valls

Els ministres francès i andorrà d'Educació durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Els ministres francès i andorrà d'Educació durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
El ministre d'Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer ha anunciat aquest dilluns durant la seva visita a Andorra que vol fer un Lycée Comte de Foix i unes escoles primàries més atractives. Es posarà en marxa una nova secció professional d'informàtica i de noves tecnologies. Aquesta nova branca ha de servir perquè els alumnes puguin seguir posteriorment estudis informàtics superior.. Al mateix temps, i per curs 2021-22 s'obriran noves aules a l'antiga escola espanyola d'Andorra la Vella. També es crearà una secció internacional.

Blanquer ha dit que no està prevista la privatització del Lycée i que continuarà sent públic i gratuït. "No s'ha de canviar una cosa quan funciona bé", ha dit el ministre i la seva colega andorrana, Ester Vilarrubla ha dit que els tres sistemes publics del país han de ser públics i gratuïts.  Així mateix ha comentat que s'ha d'augmentar el número d'estudiants andorrans que facin estudis superiors a França.

En aquest sentit es potenciarà l'orientació per informar adequadament els alumnes que vulguin anar a la universitat al país veí del nord. El local d'orientació que hi actualment al Lycée podria ser ubicat en un altre espai més cèntric. Ha destacat la qualitat de l'escola d'hosteleria del Lycée. Una altra gran prioritat és la formació dels professors que començarà des de la base i que continuarà amb la formació continuada. D'això se'n podran beneficiar els ensenyants de l'escola andorrana que podran fer estades a Tolosa i francesos que puguin venir a Andorra. La rectora de l'acadèmia de Montpeller Sophie Béjean s'ha compromés a posar fil a l'agulla en aquest tema.

El ministre s'ha reunit amb el cap de Govern, Xavier Espot i amb la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. Posteriorment, ha visitat el Lycée Comte de Foix i l'escola primària francesa d'Andorra la Vella on s'ha reunit amb els directors dels centres de primera ensenyança. Allà s'han pogut veure els locals on es farà l'ampliacio del Lycée. La ministra Ester Vilarrubla ha explicat que els docents del sistema andorrà podran accedir a formacions franceses i ha anunciat una jornada d'intercanvi de bones pràctiques del tres sistemes educatius.

N'hi haurà una dedicada a l'ensenyament de la història. Aquestes jornades es faran abans del final d'aquest curs. Vilarrubla ha anunciat que el Govern donarà tot el suport per l'ampliació del Lycée als locals de l'antiga espanyola de Ciutat de Valls. El cost dels treballs està al voltant dels 800.000 euros  ja que, tal com ha explicat Vilarrubla, les millores que s’han de fer no són de massa envergadura. Tot el batxillerat es traslladarà als nous locals el setembre del 2021 amb uns 400 alumnes.

Comentaris

Trending