Bartumeu diu que les institucions andorranes fan el ridícul amb l'avortament

Considera que el debat s'ha de fer a Andorra i no a Ginebra i a Estrasburg

Meritxell Pujol i Jaume Bartumeu, durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Meritxell Pujol i Jaume Bartumeu, durant la roda de premsa d'aquest dijous.
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu ha mostrat la seva preocupació "pel ridícul que estan fent les institucions andorranes en el tema de la interrupció voluntària de l'embaràs". Considera que és un debat que s'ha de fer a Andorra i no a Ginebra o a Estrasburg i que el Govern s'ha equivocat portant les declaracions de la presidenta d'Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, a la Fiscalia. Bartumeu ha assegurat que la Fiscalia està al límit del col·lapse.

Bartumeu ha dit que Stop Violències és una associació legalment constituida i que els mereix tots els respectes. S'ha referit a la intervenció de la magistrada Canòlic Mingorance a les Nacions Unides on va explicar davant el plenari de la comissió per l’Eliminació de la violència vers les dones que “es pot anar a França i Espanya i la Seguretat Social ho reemborsa”.

Ha dit que es va equivocar "perquè aquest és un argument que es fa servir sota la taula" i ha recordat que "a Ginebra no hi havia només Stop Violències, una delegació del Govern i una magistrada". Segons Bartumeu, Mingorance va dir "coses que no hauria d'haver dit" i, en aquest sentit, "el Govern no pot ser selectiu a l'hora de portar denúncies a la Fiscalia".

En relació al paper dels coprínceps ha indicat que és el d'àrbitre i si un d'ells "vol exercir un dret a vet, els andorrans no ho poden permetre. El dia que un copríncep, sigui del nord o del sud, vulgui interferir en l'activitat legislativa diré que hi ha un problema constitucional".  Ha recordat que mentre va ocupar el càrrec de cap de Govern ja va intentar despenalitzar l'avortament en els tres supòsits, però no va ser possible perquè del 2009 al 2011, no va tenir els suports suficients per impulsar les seves propostes i "patíem un bloqueig ferotge per part de Ladislau Baró. La prioritat eren les lleis d'intercanvi d'informació fiscal per poder sortir de la llista negra de paradisos fiscals de l'OCDE".

El president de Progressistes-SDP ha fet aquestes declaracions durant la presentació de Meritxell Pujol com a candidata de la formació en la coalició amb Democràtes i Liberals a les pròximes eleccions comunals a Andorra la Vella. Bartumeu ha volgut diferenciar aquests acords de la politica nacional "on ens mantindrem en l'oposició al govern liberal-conservador".

Meritxell Pujol, per la seva part, ha dit que li agradaria fer-se càrrec de la conselleria de Social, ja que les propostes que està presentant en les diferents reunions mantingudes amb les altres formacions són de caràcter social. La presentació a les eleccions li farà deixar la seva plaça de funcionària.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending