Atorgats 92 milions en crèdits tous

S'han resolt 1.086 sol·licituds, 960 estimades i 126 denegades.

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dijous.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dijous.
El Govern ha rebut 1.487 sol·licituds de crèdits tous, 568 d'autònoms i 919 d'empreses. El volum demanat correspon a 392,6 milions. S'han resolt 1.086 sol·licituds amb 960 estimades i 126 denegades. S'han atorgat 89 milions per funcionament i 3,3 per crèdits. Eric Jover ha recordat que s'està preparant un nou paquet de crèdits tous que venen marcats per la segona llei òmnibus.

La tipologia de sol·licituds registrat és molt diversa: sector serveis 24%, comerç 23%, hostaleria 18% i construcció 13%. El ministre portaveu no preveu que s'esgotin els 130 milions destinats a la primera fase dels crèdits tous "però si que s'arribarà a un percentatge elevat". Ha afegit que les empreses que no estiguin satisfetes poden recórrer i ha recordat que tota la informació s'enviarà al Tribunal de Comptes.

Les empreses que han demanat crèdits representent una massa salarial del 43%. "El programa ha arribat a una gran proporció d'empreses", ha subratllat el ministre, que s'ha mostrat segur que aquests crèdits hauran servit per "ajudar a conservar les seves plantilles". Ha destacat que ja esperen poques peticions més.

Entre les rebudes i analitzades n'hi ha 62 que són d'empreses importants pel seu tamany i que han sol·licitat ajuts per cobrir despeses de funcionament per sobre d'un milió d'euros, i altres 120 ho han fet per sobre dels 500.000 euros. També hi ha 446 petites empreses que han demanat crèdits per despeses de funcionament inferior a 20.000 euros.

D'altra banda, ha informat que "es continua treballant amb organismes internacionals per activar línies de crèdit per Andorra però no són necessàries actualment".

 

Comentaris (2)

Trending