Assaig internacional amb fàrmacs per l'artritis en pacients greus de coronavirus

També es fan proves amb medicaments contra el VIH i l'Ebola

-
-
Un assaig internacional investiga si alguns fàrmacs que es fan servir per a l'artritis reumatoide ajuden a reduir l'ofec que causa el coronavirus. Es tracta del Sarilumab (comercialitzat amb el nom de Kevzara) i del Tocilizumab. La seva capacitat antiantiinflamatòria pot ser d'utilitat per aturar la síndrome de dificultat respiratòria aguda" en pacients amb infecció greu.

El Sarimulab s'està provant en diversos hospitals de tot el món com el Gregorio Marañón de Madrid o el de la Vall d'Hebron a Barcelona. La seva administració és intravenosa i redueix la interleucina-6 (IL-6). La funció del sistema immunitari depèn en gran part d'aquestes molècula senyalitzadora secretada. El Sarimulab i Tocilizumab són dos fàrmacs autoritzats per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris per provar-los en aquesta carrera per lluitar contra la pandèmia del coronavirus.

També s'estan utilitzant interferons (IFNs), el Beta-1B i l'Alfa-2B però dels quals hi ha poc estoc disponible. En diversos països es fa servir un fàrmac molt conegut en el tractament del VIH i que és la combinació de dos retrovirals, el lopinavir i el ritonavir. La barreja es denomina Kaletra.

És el tractament recomanat per les autoritats mèdiques de la Xina durant la crisi del coronavirus en aquell país. S'administra en pastilles però hi ha també una solució oral. Als Estats Units s'està assajant amb el Remdesivir, un tractament que es va desenvolupar inicialment pel tractament de l'Ebola. La seva administració es intravenosa.

Etiquetes

Comentaris

Trending