Arriba al Principat un respirador de primer nivell donat per uns particulars

Les famílies Guirao i Burlakova han tramitat l’arribada al país d’un ventilador mecànic invasiu de la casa alemanya Dräger

-
-
El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha rebut aquesta tarda un ventilador mecànic invasiu d’alta gama que s’incorpora a la unitat de cures intensives (UCI) per ampliar la capacitat del centre hospitalari davant la pandèmia del coronavirus. L’equip igual com a altre material sanitari i de protecció ha estat donat per les famílies establertes al Principat Guirao i Burlakova.

El respirador és de la casa alemanya Dräger i el model Evita2Dura assegura una de les tecnologies punteres en la matèria. Els mateixos particulars han donat també, fins ara, unes 4.000 mascaretes -la majoria de les quals lliurades al COEX encara que algunes han anat directament a personal sanitari o dels cossos especials- i altre material de protecció per combatre la pandèmia. Les dues famílies, amb contactes arreu del món, estan treballant per aconseguir altre material i que pugui arribar al país.

Fonts familiars han assegurat que “hem volgut aportar el nostre granet de sorra a aquesta batalla. Tenint contactes arreu del món vam fer recerca de material per portar-lo fins a Andorra i per fer donació a l’hospital i personal de l’administració (sanitari i cossos especials)”. I hi afegeixen que “tot és donació per ajudar a salvar vides. El virus no entén de nacionalitats i l'epidèmia no té raça. Derrotar el virus requereix treballar tots junts amb un esperit de solidaritat i cooperació”.

Comentaris (8)

Trending