Apareixen pintades amenaçadores contra l'advocat dels Pujol a Andorra

Comentaris

Apareixen pintades amenaçadores contra l\'advocat dels Pujol a Andorra
Apareixen pintades amenaçadores contra l\'advocat dels Pujol a Andorra

Una de les parets interiors de l'edifici on té el seu despatx l'advocat que, entre altres, defensa els interessos de la família Pujol, Jean-Michel Rascagneres, ha aparegut aquest matí amb una pintada amenaçant aparentment contra el lletrat. Fonts coneixedores dels fets no han pogut confirmar si hi ha alguna denúncia formalitzada i, en conseqüència, la policia ha obert una investigació per intentar descobrir els autors de l'escrit a la paret i poder dilucidar si es tracta d'una amenaça fonamentada o més aviat d'una bretolada. En funció d'això s'hauria de delimitar el tipus de delicte que es podria atribuir als autors de la pintada, que podria quedar com la comissió d'un dany contra la propietat privada.

L'edifici en qüestió està situat al carrer de les Canals, al centre històric d'Andorra la Vella. Rascagneres ha fet diverses manifestacions públiques en relació al 'cas Pujol'. En nom dels seus patrocinats, va interposar, per exemple, una acció judicial contra aquella persona desconeguda que hagués vulnerat el secret bancari en relació a les dades que van aparèixer en un mitjà de comunicació espanyol que van originar, l'estiu del 2014, la confessió de l'expresident català Jordi Pujol que tenia diners al Principat producte d'una herència rebuda. També s'ha oposat en diverses ocasions al fet que la Justícia andorrana lliurés a les autoritats judicials espanyoles la informació que aquesta volia sobre la família Pujol-Ferrusola.

Rascagneres, antic fiscal a França, és un dels lletrats amb més experiència al Principat. Exdegà del col·legi d'advocats, presideix actualment el consell d'administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) després d'haver anat com a suplent en la llista territorial de Demòcrates per Andorra (DA) a Encamp en els comicis del març de l'any passat. El seu fill és comissari de policia i, justament, és el número dos de l'àrea de policia criminal, el departament que assumeix les investigacions criminals.

Comentaris

Trending