Andorra Turisme preveu una nova edició del Cirque du Soleil al pressupost pel 2020

La societat rebrà un 1% menys de subvenció del Govern però manté les grans campanyes d’Estiu i Hivern i bona part dels patrocinis a esdeveniments esportius

El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, durant la participació en un acte recent.
El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, durant la participació en un acte recent.

Andorra Turisme contempla una nova edició del Cirque du Soleil el juliol vinent. Així queda reflectit en el pressupost que l’entitat ha tramitat al Consell General per a l’exercici 2020, que preveu una partida destinada a aquest esdeveniment. Els comptes de la societat reflecteixen, però, que hi haurà una disminució de l’aportació que farà el Govern via transferència, al voltant d’un 1%.

Després d’unes setmanes on la continuïtat de l’espectacle que la companyia canadenca ofereix des de fa diversos estius no era segura, sembla que, finalment, hi haurà, com a mínim, una edició més. Faltaria trobar la ubicació però el pressupost d’Andorra Turisme ja contempla, almenys el retorn del Cirque. Així, en la partida destinada a l’impuls de productes concrets, registra un increment lleuger (de 4,34 a 4,43 milions). D’aquesta xifra, la part important està prevista per a l’espectacle “o un altre esdeveniment similar”, tot i que també inclou el Bus Turístic, l’Andorra Convention Bureau o una aposta “per desenvolupar nous esdeveniments culturals de gran format”, parlant específicament d’un “festival de música”. Per últim, també es parla d’altres “projectes en negociació o estudi destinats a potenciar l’oferta esportiva i/o cultural del país”.

El que deixa clar el pressupost d’Andorra Turisme és que la prioritat és el Cirque du Soleil, com evidencia una anàlisi del capítol d’ingressos. Cal recordar que al seu voltant hi ha la comercialització d’entrades i altres productes vinculats a l’espectacle pels quals es preveu aconseguir més diners que enguany. En concret, 1,25 milions d’euros.

Ara bé, com és habitual, l’entrada principal de diners de la societat correspon a la subvenció corrent que anualment traspassa Govern. En aquest cas, la previsió ascendeix a 15,4 milions d’euros. Això suposa una reducció de l’1,02% amb relació als 15,97 milions que ha rebut enguany.

Aquesta disminució es trasllada directament a la partida d’accions de màrqueting i promoció, que passarà a ser de 15,47 milions d’euros quan per enguany havia superat els 16. Bàsicament, es redueix, igual que la transferència corrent, un 1%. Al document s’explica que això és conseqüència del fet que “hi ha una consigna de reduir el pressupost en un 1% i s’han hagut de fer ajustaments”.

Pel que fa a les actuacions previstes amb aquesta partida, Andorra Turisme explica que mantindrà “dues campanyes anuals de gran impacte que són la d’Estiu i d’Hivern”, així com “campanyes d’e-mail Màrqueting al llarg de l’any” i algunes “específiques per al comerç”. Entre altres coses, “es preveu l’organització d’un esdeveniment per millor el posicionament del sector comercial andorrà, a través d’una campanya de comunicació en els mercats propers i una activació mitjançant animacions, art shopping al carrer i activitats vinculades”. En aquest cas, la partida específica passa de 5,1 milions a 5,7.

Pel que fa als patrocinis, es redueix el pressupost: de 3,7 milions el 2019 a 2,32. En gran part, és perquè enguany hi havia una quantitat important destinada a la promoció de les Copes del Món d’esquí. Es destaca la voluntat de “prioritzar aquells esdeveniments que signifiquin una aposta clara per potenciar els productes turístics del país”. Entre ells, el patrocini al Morabanc Andorra, a la Copa del Món de BTT, el FreerideWorldTour o l’Ultra Trail, sense oblidar-ne d’altres més puntuals com la Purito o la Volta als Ports.

Comentaris (5)

Trending