Andorra Telecom i FEDA estudien congelar triennis i pagues per objectius

Les dues operadores parapúbliques estan analitzant escenaris per reduir despeses fixes de funcionament

-
-
Andorra Telecom i FEDA estan estudiant molt seriosament congelar l’abonament de triennis i dels complements que es paga el personal en funció dels objectius que es fixen a l’inici de l’any i que, en alguns casos, es revisen posteriorment. Aquesta és només una de les mesures que les dues operadores parapúbliques -de telecomunicacions la primera, energètica la segona- estan analitzant en el marc d’un treball més ampli per reduir les despeses fixes de funcionament.

Venent temps d’estrènyer-se el cinturó i tant Andorra Telecom com FEDA saben, d’una banda, que tenen una responsabilitat social alhora que l’Estat tibarà de les seves reserves per poder garantir les mesures econòmiques d’abast general que s’han englobat en les dues lleis òmnibus aprovades fins ara i, a més a més, les dues companyies tenen clar que una part important dels ingressos, especialment en el cas d’Andorra Telecom, poden caure. Per tant, cal ajustar les despeses.

La congelació dels plusos per antiguitat i per objectius -el que vindria a ser el GAdA en l’administració pública- ja ha estat insinuada als treballadors de les dues operadores. S’ha anunciat com una possibilitat però el personal, en certa manera, ja ho dóna per fet. Ara cal veure, segons que han explicat les fonts, si altres societats totalment controlades pels poders públics -des d’Andorra Turisme a RTVASA, per exemple- adopten mesures idèntiques o similars. I també si entre el funcionariat estricte passarà el mateix.

 

Comentaris (10)

Trending