Andorra Telecom comprarà 32 milions de deute públic el 2019 a banda d’aportar 27 milions més dels beneficis

El conseller independent massanenc Carles Naudi critica la continuada improvisació del Govern amb l’operadora i demana que es detalli tot el que s’ha fet amb MásMóvil

Govern amaga informació sobre l\'oficina provisional d\'Andorra Telecom, llogada a 8.500 euros el mes
Govern amaga informació sobre l\'oficina provisional d\'Andorra Telecom, llogada a 8.500 euros el mes
Andorra Telecom no només aportarà l’any que ve 27 milions d’euros a les arques estatals producte del repartiment de dividends. També adquirirà deute pública per valor de 32 milions més. Així ho ha denunciat el conseller general independent de la Massana Carles Naudi, que ha lamentat la continuada “improvisació del Govern” en la línia de gestió de l’operadora. Naudi ha tramitat pels conductes reglamentaris escaients una demanda d’informació per intentar entendre totes les inversions i desinversions que Andorra Telecom ha anat fent a Más Móvil, que havia de ser un projecte estratègic i a llarg termini i actualment ja no se sap què és.

Naudi, en un comunicat, explica que va ser arran d’un estudi que va valdre més d’un milió d’euros, que Andorra Telecom va acabar decidint entrar a l’accionariat de Más Móvil. “Aquesta adquisició per part d’Andorra Telecom es va anunciar com la gran aposta estratègica per solucionar la progressiva caiguda dels ingressos, i a més dels grans beneficis econòmics que aquesta operació havia d’aportar a Andorra Telecom, i de retruc als seus clients, es van anunciar els grans beneficis i sinergies corporatives que significaria per Andorra Telecom”. La compra de participacions de l’operadora espanyola havia de servir per compensar “l’estancament del negoci nacional i la caiguda progressiva dels ingressos provinents de roaming” i, segons Naudi, la companyia andorrana va anunciar que via acords establerts s’ingressarien uns set milions anuals, al marge del valor que poguessin tenir les accions i el benefici que deixessin si mai es realitzaven.

El parlamentari fa una demanda d’informació per tal que l’operadora i l’executiu expliquin les inversions i desinversions fetes i com s’han justificat les darreres operacions

Justament, el conseller massanenc vol saber què queda de tot aquell projecte estratègic i aquell anunci de grans beneficis econòmics que havia de comportar l’entrada, suposadament a llarg termini, a MásMóvil. Des d’un impuls que no s’ha donat al ‘call center’, el fet que des d’Andorra es faria la facturació de la firma espanyola o els beneficis que havia de suposar per als clients d’Andorra Telecom que aquesta fos accionista de MásMóvil. Sobre tot això s’interessa el parlamentari massanenc just quan més que apostar per l’operadora espanyola el que s’ha fet és desinvertir-hi. I d’aquí que Naudi també demani en base a quins estudis o acords s’ha decidit vendre pràcticament totes les participacions que Andorra Telecom tenia a MásMóvil. 

“Ha primat fer la venda de la companyia MásMóvil per fer caixa i prescindir de tots els beneficis econòmics i corporatius que aquesta operació havia d’aportar a llarg termini”, assegura el conseller, que hi afegeix que “amb aquesta venda, Andorra Telecom es torna a situar en la situació que alertaven ells mateixos al 2015, caiguda continuada dels ingressos del negoci nacional i dels roaming. Han passat gairebé quatre anys i no s’ha revertit la situació”

El parlamentari de la Massana acaba afirmant que “lamentablement un cop més s’observa la improvisació del Govern i com actua a curt termini. Fer calaix avui i poder repartir-se els beneficis per tancar el pressupost del 2019 passa per davant d’una posició estratègica a llarg termini. Andorra Telecom aquest any entrant comprarà 32.000.000 d’euros de deute públic i donarà a Govern 27.000.000 d’euros en concepte de repartiment de dividends. Gairebé 60 milions d’euros per quadrar pressupostos”.

Comentaris

Trending