Andorra es converteix en una plaça castellera de nou

La colla Joves Xiquets de Valls descarreguen un 3 de 9 amb folre a la festa major de la capital

Comentaris

El 3 de 9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls aquest dissabte a la plaça Príncep Benlloch.
El 3 de 9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls aquest dissabte a la plaça Príncep Benlloch.
Andorra és des d'aquest dissabte una plaça castellera de nou gràcies al castell descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls, població agermanada amb la capital. Una plaça de nou és un indret on s'han carregat o descarregat castells de nou pisos d'alçada. La fita ha estat aconseguida durant la festa major d'Andorra la Vella, davant del comú. Actualment hi ha 152 places de nou. Sovint, les colles que per primera vegada fan castells d'aquesta alçada en una plaça on no se n'hi havien fet mai reben un reconeixement per la fita assolida amb una placa commemorativa que se sol col·locar en alguna paret que doni a la plaça.

Amb un castell descarregat durant la segona ronda de 3 de 9 amb folre per la Colla Joves Xiquets de Valls, Andorra s'ha convertit aquest dissabte en la plaça de nou número 153. El 3 de 9 amb folre és un castell 9 pisos d'alçada i 3 persones per pis en el seu tronc. Hi ha 20 colles que han aconseguit carregar el 3 de 9 amb folre, de les quals 19 l'han descarregat.

La colla Joves Xiquets de Valls el va aconseguir descarregar per primera vegada el 26 d'octubre de 1986 a la diada de Santa Úrsula a la plaça del Blat de la població del Baix Camp.

Aquest dissabte ho han fet a la festa major d'Andorra la Vella. Precisament Valls, és una població agermanada amb la capital des de l’any 1967 quan es va signar el protocol d'agermanament entre les dues ciutat, que va ser validat per la federació de viles agermanades. Pere Canturri i Joan Sasplugas, en representació del comú d'Andorra La Vella, i Romà Galimany, l'alcalde de Valls, van ser els subscriptors de l'acord. El de Valls va ser el primer agermanament d'Andorra La Vella, al qual han seguit Sant Pol de Mar, Foix i, més recentment, Bariloche. L'alcaldessa de la població, Dolors Farré assisteix aquest any als diversos actes de la festa major.

L'exhibició castellera que ha tingut lloc a la plaça Príncep Benlloch ha comptat també amb la participació dels Castellers d’Andorra i els Castellers de la Vila de Gràcia (Barcelona), i ha estat seguida per un nombrós públic. Els Castellers d'Andorra han pogut completar els tres castells de 6. Fins aquest dissabte el castell més alt que s'havia vist a Andorra era la torre de 8

Posteriorment a l'exhibició castellera, s'ha dut a terme la cercavila de gegants que ha anat de la plaça Príncep Benlloch fins la plaça de la Rotonda.

Etiquetes

Comentaris

Trending