Andorra amagava diners d’una gran estafa fiscal a l’Estat francès amb epicentre a Tolosa

Durant cinc anys es van facturar vehicles, importats especialment d’Alemanya, per valor de 178 milions d’euros i es falsificava documentació per no haver de pagar impostos a França

-
-
Una part dels diners que una xarxa d’estafadors liderada des de Tolosa van aconseguir falsificant documentació per poder-se estalviar impostos en la importació de cotxes de luxe cap a França habitualment des d’Alemanya han estat localitzats a Andorra. Fa tres anys el servei duaner judicial francès va iniciar una investigació que no s’ha donat per closa fins ara, amb la detenció del suposat cervell de l’organització, resident a prop de la capital del Llenguadoc.

Comissions abonades en el marc de l’estafa estaven amagades en comptes a diversos països. Entre ells el Principat, però també Espanya, Anglaterra, Bulgària o Malta. Els investigadors consideren que durant cinc anys l’organització dedicada a adquirir vehicles -uns tres mil en l’esmentat període- hauria estafat uns 30 milions d’euros al fisc francès. S’haurien facturat cotxes de luxe per valor d’uns 178 milions d’euros. Malgrat que el cervell de la xarxa vivia a tocar de Tolosa, els components principals de la banda, que van ser arrestats a finals de l’any passat, eren nacionals de països de l’Est d’Europa.

Els vehicles eren comprats a Alemanya en la seva immensa majoria i després eren revenuts a França i s’emetien factures falsificades per fer veure que l’impost indirecte al valor afegit (la TVA francesa; l’IGI andorrà) ja havia estat pagat en algun país d’Europa, amb la qual cosa ja no s’havia de satisfer davant la hisenda francesa. "Mai es va reembossar, aquest impost va ser cobrat directament pels estafadors gràcies a un procés complex de rentat de diners”, ha afirmat el ministeri de l’Interior francès en una comunicació oficial replicada per diversos mitjans de comunicació de l’Estat veí. Uns dos milions dels estafats s’haurien aconseguit recuperar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending