Andbus compra Viatges Espanya

Els germans Vinseiro destinen més d’un milió d’euros a una operació per agafar més volum en un sector del transport públic que viu un autèntic canvi de paradigma al Principat

Autocars de Viatges Espanya estacionats en un tancat de l'avinguda Tarragona camí de Terra Vella.
Autocars de Viatges Espanya estacionats en un tancat de l'avinguda Tarragona camí de Terra Vella.
Viatges Espanya s’enfila a l’autocar d’Andbus. L’empresa controlada al cent per cent per la família Vinseiro i que té la firma Regina com a matriu, capçalera social, ha adquirit la companyia de l’històric Lluís España. De moment, la veterana marca fundada per l’exconductor i empresari lauredià continuarà convivint dins el grup Andbus. L’operació suposa als Vinseiro haver de desemborsar més d’un milió d’euros.

Andbus es farà càrrec de tots els contractes laborals fins ara subscrits per Viatges Espanya i, alhora, es fa càrrec dels compromisos contrets per aquesta darrera. D’aquí que la inversió superi el milió d’euros. La compravenda estricta, que inclou el fons de comerç, la marca i els ‘ferros’ de Viatges Espanya volta els 700.000 euros. El muntant restant és el que Andbus haurà d’assumir per les comandes de nous vehicles que ja tenia fetes España. La transacció empresarial ha estat confirmada per fonts properes a totes dues companyies i ratificada per alguns dels treballadors de l’empresa absorbida, que són als qui més dubtes genera l’operació.

La companyia comandada fins ara per l’històric Lluís España té 23 treballadors el contracte dels quals assumeix i ja “ha confirmat” el grup absorbent

L’empresa dels germans Vinseiro passarà a controlar de forma immediata Viatges Espanya malgrat que la fusió es farà de “manera progressiva”. Hores d’ara no està clar si el nom s’acabarà diluint amb el temps o, per contra, es mantindrà com una més dins el grup. A Andbus, a banda d’aquesta denominació comercial, també hi conviuen Regina, Regina Tours i Novatel -a la qual el comú d’Andorra la Vella ha aprovat aquest dijous adjudicar-li el servei comunal. Ara s’hi afegirà Viatges Espanya. 

Segons les fonts consultades, l’empresa absorbida té en l’actualitat 27 vehicles i 23 treballadors. Les fonts properes a la companyia absorbent han assegurat que “tots els contractes han estat confirmats” perquè era una de les condicions de la compravenda, més enllà del que estableix la legislació. Andbus se subroga en la posició de Viatges Espanya en tots aquells compromisos contrets per aquesta última. L’operació hauria obert alguns interrogants en els treballadors d’aquesta darrera, acostumats a una manera fer d’una companyia d’una mida diferent a la que té i amplia el grup que els absorbeix.


Andbus, amb la seu central al nou vial que enllaça l'avinguda de Tarragona amb la carretera de la Comella, té com a societat matriu la firma Regina, participada a raó del 25% per cadascun dels quatre germans Vinseiro, segona generació d'una empresa familiar que ja ha incorporat la tercera generació. | ALTAVEU

 

Degut als darrers concursos, especialment al referent al servei comunal d’Ordino i al del transport escolar, Viatges Espanya tenia previst adquirir sis vehicles nous de manera imminent. Dos pel servei ordinenc i quatre pel trasllat d’estudiants. Aquests vehicles es continuaran comprant però se’n farà càrrec ja Andbus. De fet, el grup dels Vinseiro, des d’ara i fins a primers de setembre té previst incorporar una vintena de nous vehicles a la seva flota, ja de per sí prou àmplia. Segons fonts de la companyia, la d’Andbus serà la flota més nova de tot el Principat.

El grup Andbus té fins ara una vuitantena de vehicles i prop d’un centenar de treballadors. A l’hivern, pel reforç d’alguns serveis, aquesta xifra se supera. És a dir, hi ha en nòmina més de cent treballadors. L’operació de compravenda de Viatges Espanya ha estat una transacció “volguda” per les dues parts. I que ha reeixit amb força celeritat. “El taulell del transport públic a Andorra està canviant molt ràpidament i més que canviarà encara i s’han de prendre posicions”, han assegurat les fonts coneixedores de la transacció empresarial.

Comentaris (2)

Trending