Alerten del perill i mal estat que presenta la via ferrada del Canal del Grau, a Canillo

Practicants de l’escalada demanen al comú que procedeixi a tancar l’accés a la zona per precaució i que la procedeixi a sanejar

-
-
Practicants d’escalada alerten del perill que presenta la via ferrada del Canal del Grau, a Canillo, arran dels despreniments que ja l’han afectat i que amenacen de ser encara més importants vista la inestabilitat que presenten les roques de la paret. Alguns dels cadenats de suport s’han desprès i tot arran de les esllavissades.

La via es troba a un centenar de metres de l’entrada sud de la parròquia, per sobre de Racons, i en determinades èpoques de l’any és força transitada pels amants de les pràctiques d’escalada. Bona part de la via presenta una fragilitat detectable a simple vista pels arrossegalls que ja hi ha hagut i que poden ser encara més importants atès que la inestabilitat dels rocalls és molt elevada.

Experts en escalada han demanat -ho han fet per exemple a través de les xarxes socials- que el comú de Canillo procedeixi per precaució a la clausura de la canal i que procedeixi a sanejar la via per poder-la tornar a obrir sense que hi hagi perill per als muntanyencs i alpinistes que tot sovint acudeixen a la via per practicar una activitat que té una notable requesta.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending