Alcobé s'atrinxera al ministeri i considera que està legitimat per negociar amb els sindicats

Comentaris

Alcobé s\'atrinxera al ministeri i considera que està legitimat per negociar amb els sindicats
Alcobé s\'atrinxera al ministeri i considera que està legitimat per negociar amb els sindicats

El ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, s’atrinxera al ministeri. Alcobé considera que mentre sigui ministre està plenament legitimat per negociar amb els sindicats de funcionaris sobre la reforma de la Funció Pública. El titular ministerial ha assegurat que “respecta totes les opinions” i que la seva intenció és mantenir “l’esperit de col·laboració” amb els sindicats igual com creu que l’ha tingut fins ara. Alcobé ha respost d’aquesta manera la Plataforma de Sindicats de funcionaris durant la signatura d’un acord amb el comú d’Andorra la Vella per convertir un terreny de la Margineda en el nou camp de pràctiques i exàmens de conduir.

Alcobé ha explicat que la seva relació amb els sindicats “ha estat molt bona” i que per part seva res no enterbolirà el clima d’entesa i de cerca d’un acord per reformar l’administració encara que la plataforma sindical hagi exigit al cap de Govern, Toni Martí, que accepti la dimissió oferta pel ministre. El titular d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions ha assegurat que “mentre sigui ministre” es mantindrà la “plena col·laboració” existent fins a la data d’avui. I que la seva intenció és poder "tenir en compte" les aportacions que els treballadors puguin fer per materialitzar els canvis que es volen impulsar a la Funció Pública.

El ministre ha reiterat les manifestacions que va fer la setmana passada davant dels mitjans de comunicació i ho ha qualificat com a "acte de transparència", destacant que ja va dir "el que havia de dir". D'aquesta manera, ha remarcat que durant "un període de transició" va acabar la feina que des de BPA se li havia encomanat tot i que ja era ministre i ha respost, a preguntes sobre si va cobrar per aquesta feina, que és "obvi" que la remuneració es fa al final dels treballs, és a dir, quan es va fer la publicació amb les dades que li havien demanat d'analitzar. 

Quant a les crítiques que s'han fet des de l'oposició, demanant també que s'accepti la seva renúncia, Alcobé ha manifestat que "cadascú fa el seu rol" i que en aquesta feina que tothom té encomanada, la seva és "treballar pel país, com fins ara".

Amb informació de l'Agència de Notícies Andorrana (ANA) / Fotografia: ANA

PS i SDP reiteren que és necessari que el ministre plegui

Les dues formacions integrades al grup parlamentari mixt, el Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP), han reiterat aquest dimarts la necessitat que el ministre Jordi Alcobé deixi el Govern. Amb expressions lleugerament diferents, però amb el mateix fons, els consellers Rosa Gili i Víctor Naudi han coincidit en què la situació del titular d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions és insostenible després que Alcobé reconegués que durant un any i mig, en la primera legislatura demòcrata, va compaginar la tasca al capdavant del ministeri, llavors d’Economia i Territori, amb l’assessorament com a analista econòmica de Banca Privada d’Andorra (BPA). Gili ha arribat a dir que si Alcobé no acaba plegant “es posen en dubte els valors democràtics” atès que el ministre ha reconegut obertament haver incomplert la Llei del Govern. La parlamentària socialdemòcrata considera que si un ministre no compleix la llei no està legitimat per exigir-ne el compliment. Just el mateix argument emprat per Naudi, que ha assegurat que si comportaments com els d’Alcobé es van reiterant es pot acabar convertint el país “amb una anarquia”. Gili ha mostrat tot el seu suport a la petició de la plataforma de funcionaris atenent al fet que l’argumentari sindical, segons la consellera, té tot el sentit comú del món.

 

Comentaris

Trending