Al cònsol de Sant Julià li preocupa més la caixa de Naturlandia que les responsabilitats de l’esllavissada

Vila celebra poder “donar-li vida” al país després del tall pel despreniment, que hauria reduït un 30% la facturació de l’ecoparc de la Rabassa

-
-
La caixa de Naturlandia preocupa; aclarir les responsabilitats en relació amb l’esllavissada al terreny de ‘La Portalada’ ja no tant. El cònsol major de Sant Julià, Josep-Miquel Vila, s’ha pronunciat per segon cop després del despreniment; i per primera vegada després que els detalls sobre el control del desmunt assenyalin cada dia que passa una mica més al comú lauredià. “Vull creure que els tècnics, els del comú i els del Govern, van fer el que havien de fer”. “No em miraré res fins que estigui tot normalitzat”, ha afirmat al peu del Punt de Trobada el mandatari comunal.

Vila ha protagonitzat una d’aquelles compareixences que només ell és pràcticament capaç de fer. No dir res, no aclarir res. Ser preguntat per naps i respondre cols. El cònsol lauredià sap que la institució que presideix té un difícil paper a complir. No obstant això, Vila ha assegurat no sentir-se assenyalat pel Govern. Qualsevol pregunta sobre el control del desmunt ha estat com aquell que diu automàticament refusada. Ni tan sols ha pogut aclarir si la llicència d’obra concedida al seu dia a la promotora de l’excavació és vigent o no. “L’important és deixar de parlar d’alarma social per parlar de tranquil·litat”.

El cònsol lauredià ha agraït l’esforç de tots els professionals, públics i privats, que estan treballant, des de totes les òptiques possibles, en el restabliment de la normalitat. “L’objectiu era normalitzar”, ha assegurat Vila, afegint que aquest repte s’estaria assolint i que la circulació i l’afluència de vehicles és pràcticament la normal a la de l’època de l’any. “S’estava fent el 30% menys de caixa a Naturlandia. Per tant, ens estava afectant el producte interior brut.” L’important, ha remarcat una vegada i altra el mandatari comunal, és que “hem donat una sortida al país”. En això, en restablir la normalitat, Vila ha reconegut que l’esforç del Govern ha estat major que el del comú.

I de l’esforç en controlar les obres? Ni un detall. Res de res. El cònsol no en vol parlar. Total, ha vingut a dir, és una qüestió econòmica i d’assegurances. “L’important era tornar a treballar. Permetre que la gent treballi” perquè la “ferida greu” que suposava l’accés dificultós al país per la frontera sud estava resultant tot un problema. El cònsol ha agraït l’oferiment de diversos privats d’espais per ubicar-hi provisionalment el magatzem comunal. Però Vila, que ha assegurat no recordar en quin estat se li va comunicar que estava l’obra de ‘La Portalada’ quan va arribar al comú, ni tan sols no ha volgut aclarir si s’ha buidat o no l’edifici comunal que molt probablement quedarà inservible.

Una imatge del desmunt de 'La Portalada' el gener del 2009.

Relacionat

Es limitarà el termini per fer moviments de terres en el marc d’una obra
-

Relacionat

Advertència Chevalier
Inici dels treballs per construir el mur de formigó a la zona de l'esllavissada

Relacionat

El Govern es renta les mans i passa la pilota del control del desmunt al comú de Sant Julià
-

Relacionat

Treballs a contrarellotge per buidar el magatzem comunal afectat per l'esllavissada
El magatzem comunal afectat per l'esllavissada dies després de l'accident.

Relacionat

L'esllavissada condemna el magatzem del comú

Comentaris (5)

Trending