Treballs a contrarellotge per buidar el magatzem comunal afectat per l'esllavissada

El talús que hi ha al darrere s'esfondrarà "tard o d'hora"

-
-
El departament de Manteniment del comú de Sant Julià de Lòria esta treballant a marxes forçades per buidar el magatzem de 'La Portalada' afectat per l'esllavissada de dissabte al matí. L'edifici ha quedat molt afectat i com ja va sentenciar el cap de Govern Xavier Espot diumenge, "no podem augurar una llarga vida a aquesta nau".

El diumenge ja es van treure els vehicles comunals que estaven a l'interior del magatzem que han estat traslladats a l'aparcament del Prat Gran de Sant Julià de Lòria. Aquest dilluns s'està treient el material emmagatzemat que, en el cas de la deixalleria, és força abundant.

La feina s'ha de fer amb rapidesa perquè la zona que ara com ara preocupa més de l'esllavissada és la que hi ha just al darrere del magatzem. El talús, situat a l'esquerra del despreniment ha estat considerat com una zona d'alt risc i s'està seguint la seva evolució.

Segons el cap de Govern, Xavier Espot, "els tècnics manifesten que tard o d’hora aquest talús s’esllavissarà però que les roques aniran cap on hi va haver el despreniment inicial". Això significa que no han d'afectar el magatzem del comú i que aniran cap a la dreta, a la zona on hi ha el desmunt.

Des de feia uns tres mesos, els treballadors de la deixalleria tenien prohibit per part del comú enfilar-se a la part superior de les instal·lacions pel risc de despreniment del terreny.

 

Comentaris

Trending