Tràmit per la via ràpida del crèdit per comprar blocs de pisos per posar a lloguer

Cap grup parlamentari ha esmenat -ni parcialment ni a la totalitat- el projecte de llei que, per tant, es votarà a la sessió del ple prevista per al pròxims 12 de juliol

L'antic hotel Àrtic serà un dels edificis que comprarà Govern.
L'antic hotel Àrtic serà un dels edificis que comprarà Govern.

La llei que ha d’atorgar al Govern les partides pressupostàries necessaris per completar l’adquisició o el lloguer de diferents edificis que vol destinar a habitatges a preu assequible s’aprovarà, entre cometes, per la via ràpida. Cap grup parlamentari ha presentat esmenes al text. Per tant, aquest passarà directament a ser votat al ple del Consell General en la sessió prevista pel pròxim dia 12. Una altra cosa serà veure quines forces, més enllà de Demòcrates i Ciutadans Compromesos, li donen suport.

El projecte de llei per donar continuïtat a les mesures urgents en matèria d’habitatge i dotar el Govern dels recursos necessaris per crear un part públic d’habitatge va ser tramitat ara fa unes setmanes pel Govern. Va ser acceptat a tràmit per Sindicatura el 15 de juny. Com és habitual, es va obrir un període per si els grups volien presentar esmenes. Cap d’ells, però, ho ha fet. Ni parcials ni a la totalitat.

Per tant, la llei passa directament al ple. En primer lloc, el text aprova fins a 28,3 milions d’euros en un suplement de crèdit per a 2023 (8) i en plurianuals per al 2024 (16,46) i el 2025 (3,77). Aquestes partides han de servir per adquirir diversos blocs. Per un costat, l’antic hotel Àrtic, a Andorra la Vella. Per l’altra, dos edificis del complex Ribasol, a Arinsal. També per fer reformes a altres immobles ja adquirits.

L'hotel Àrtic es troba ara en plenes obres de remodelació.

Relacionat

El Govern pagarà 9,2 milions per l’antic hotel Àrtic per convertir-lo en pisos de lloguer

Per un altre cantó, el projecte de llei també introdueix al pressupost del 2023 les partides plurianuals que serviran pagar el lloguer d’altres edificis que també es destinaran a pisos a preu assequible. En aquest cas, el cost total fins al 2073 serà de 6,3 milions d’euros.

La llei s’ha de votar en la propera sessió de Consell, que tindrà lloc el dia 12. Queda clar que s’aprovarà, ja que tindrà el suport de la majoria absoluta que a la cambra configuren el grup demòcrata i el de Ciutadans Compromesos. Caldrà veure, però, si alguna bancada de l’oposició s’afegeix a aquest vot afirmatiu.

Fonts de Concòrdia, per exemple, han apuntat que encara estan “ponderant” què faran. Per la seva banda, des d’Andorra Endavant, Carine Montaner ha explicat que “es va suggerir a la ministra que el cost de l’Àrtic és elevat i també que haurien de negociar amb bancs per si poden comprar pisos dels que tinguin en estoc”. Des del PS, també s’opta per la prudència abans d’avançar cap decisió.

Comentaris (3)

Trending