Tot just 232 persones han dipositat el seu vot per triar representants a la CASS

Després de dues jornades de possibilitat de votar de forma anticipada, és el ‘sector assalariat’ el que recull més sufragis, però també on hi ha més electors

Comentaris

Una electora fent el tràmit per dipositar el vot.
Una electora fent el tràmit per dipositar el vot. Toni Solanelles

Les dues primeres jornades de vot per dipòsit en els comicis per triar els representants al consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), tot just 232 persones s’han acostat fins a la cinquena planta de l’edifici administratiu de la parapública per fer els tràmits pertinents, que no porten més de cinc minuts. En xifres percentuals, tot just un 0,3% de les persones que tenen dret a votar han emès el seu vot. De fet, aquestes eleccions, les úniques en què es pot participar amb independència de la nacionalitat, són testimonials.

Aquest dimarts, segon dia ‘d’urna’ oberta, hi ha hagut una mica més de moviment que durant la jornada de dilluns. Però res de l’altre món. El primer dia 99 sufragis dipositats i aquest dimarts, 133. El sector que més vots ha rebut, també és lògic, és el dels assalariats, amb un total de 144 vots. Però també és, de llarg, el que més electors té. Fins a 41.600. La participació s’espera més baixa tant en empresaris com en pensionistes pel fet d’haver-hi solament una candidatura. Amb tot, en el primer cas s’han dipositat 56 vots i en el cas dels jubilats i persones que reben una pensió hi ha hagut per ara 32 vots dipositats.

El vot per dipòsit es pot exercir, com s’ha dit, al cinquè pis de la CASS. I només cal acudir-hi amb document oficial identificatiu. Allí es recull un sobre i s’acudeix a una cabina per triar la papereta que escaigui mentre els administratius de la CASS completen uns petits tràmits que porten a fer un parell de signatures i poca cosa més. Això sí, cal tenir en compte que es pot votar els dies feiners entre el 13 i el 20 de juny de les 8 del matí a 3/4 de 3 de la tarda i el 21 de juny, un dia abans de les votacions presencials, de les 8 del matí a la 1 del migdia. La jornada electoral serà el 22 de juny de les 8 del matí a les 9 de la nit.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending