Terceravia titlla de “populistes” les polítiques d’habitatge de la majoria

El PS fa seves les paraules del Raonador i defensa que “no n’hi ha prou” i que “calen polítiques més intervencionistes, mentre que Xavier Espot argumenta que són accions que donaran fruit a mitjà i llarg termini

Camp, durant la seva intervenció.
Camp, durant la seva intervenció. TERCERAVIA

El conseller general de Terceravia, Joan Carles Camp, ha carregat amb duresa contra la política d’habitatge impulsada des de Govern i la majoria. El parlamentari massanenc ha acusat l’executiu i els grups que li donen suport de “populistes” i ha assegurat que són les mesures “intervencionistes” que han impulsat les que provoquen que cada cop hi hagi menys pisos de lloguer al mercat. Des del PS, amb arguments diametralment oposats, també s’ha estat crític. “No n’hi ha prou”, ha avisat, recordant les paraules del Raonador del Ciutadà, Marc Vila.

Justament, l’acusació ha sorgit aprofitant el debat a la cambra legislativa de l’informe de l’activitat d’aquesta institució durant el 2021. Cal recordar que Vila va avisar de la gravetat de la problemàtica i del risc que aquesta empitjori els pròxims anys. En la seva intervenció, Camp ha remarcat a Govern i a la majoria que “els va tibar les orelles de forma contundent”. I ha volgut posar en relleu que “com més intervenen en el mercat, més puja el preu dels pisos”.

Vila conversa amb la consellera general Núria Rossell abans de la compareixença.

Relacionat

El Raonador exigeix polítiques d’habitatge més intenses, ràpides i amb més recursos

El parlamentari ha defensat que “el que cal és incentivar que surtin immobles buits al mercat”. I, per això, “cal seguretat jurídica, no pas que es canviïn les regles al mig de la partida”. Per argumentar la seva tesi, ha posat dades a la taula. “En els darrers anys hi ha 9.000 nous habitatges i 3.000 persones menys al país”, ha apuntat. I, en canvi, “no han pogut solucionar els problemes d’oferta” perquè “no hi ha mercat de lloguer sense propietaris que treguin els seus pisos”. Per això, ha titllat de “populistes” les polítiques fetes pel Govern.

Per la seva banda, la socialdemòcrata Judith Salazar ha repassat les diferents advertències del Raonador. I sobretot una: “no n’hi ha prou”. Així doncs, ha reclamat que “calen més mesures intervencionistes”.

Des de la majoria i Govern, s’ha volgut defensar tot el que s’ha fet, fins ara, en aquesta matèria. Tant el cap, Xavier Espot, com el conseller general Joan Carles Ramos han recordat accions com el projecte de pisos socials a la Borda Nova o el programa de compra d’edificis per destinar-los al lloguer. Tots dos han admès que “encara no han donat els fruits esperats”, però ho ha justificat al·legant que són actuacions que donaran resultat a mitjà i llarg termini. “Ho faran l’any vinent, el següent i l’altre”, ha assegurat el màxim representant de l’executiu.

Comentaris (3)

Trending