Els temporers extracomunitaris no hauran d’acreditar disposar d’un bitllet de tornada al seu país

El Govern ha eliminat aquest requisit, que sí que es va imposar l’any passat, ja que considera que l’actual situació sanitària no fa témer per un bloqueig dels treballadors al Principat sense poder regressar al lloc d’origen

Un avió d'Aerolíneas Argentinas.
Un avió d'Aerolíneas Argentinas.

Els extracomunitaris que siguin contractats a Andorra per fer la temporada d’hivern no hauran de presentar cap bitllet de tornada al seu lloc d’origen. Aquesta era una de les condicions que es van exigir l’hivern passat però, ara, s’ha eliminat. En canvi, tal com va anunciar el Govern, es demanarà estar vacunat o haver passat la Covid-19 en els darrers sis mesos per poder atorgar l’autorització de treball.

De cara a la passada campanya d’hivern, i confiant llavors que es pogués desenvolupar amb una certa normalitat, cosa que finalment no va succeir, el Govern va establir una quota de temporada reduïda i oberta a la possibilitat d’arribada de treballadors extracomunitaris. Tot i això, i recordant els problemes per repatriar-los a tots durant el confinament, es va establir un requisit especial: “ser titular d’un bitllet d’avió de tornada al seu país d’origen o de la seva nacionalitat o al país on tingui fixada la seva residència legal, que haurà d’acreditar amb la corresponent documentació oficial, que serà objecte de verificació”. Aquest havia de tenir com a data màxima el 10 de maig. Un any després, aquesta condició ja no es demana.

Rossell i Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Els temporers del pròxim hivern hauran d’acreditar que estan vacunats o haver passat la Covid-19

Des del Govern s’entén que una situació similar a la de finals de la temporada 2019-20, amb el confinament i països, especialment Argentina, limitant de forma escrupolosa els vols que arribaven, no es repetirà donada l’actual evolució de la pandèmia i sobretot, l’avançament del procés de vacunació. Per això, ara, es recupera la normalitat dels decrets de quota anteriors i s’elimina l’obligació de tenir bitllet.

Un altre canvi, ja anunciat, amb relació a la normativa de l’any passat fa referència a les exigències sanitàries. Així, es requerirà “estar vacunat contra la Covid-19 i que hagin transcorregut catorze dies naturals des de la data d’administració de la darrera dosi de la pauta vacunal completa”. En cas contrari, s’acceptarà també “haver passat la malaltia en un termini inferior a sis mesos” o “haver passat la malaltia i estar vacunat contra la Covid-19 amb una dosi de la vacuna i que hagin transcorregut catorze dies des que es va administrar”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending