El Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència atén 176 casos durant el primer semestre

Es tracta d’un 19% menys que en el mateix període del 2022 i, del total, 87 casos són nous i 39 dones han retornat

El 181 és el número de telèfon d'atenció a les víctimes de violència de gènere.
El 181 és el número de telèfon d'atenció a les víctimes de violència de gènere. POLICIA D'ANDORRA

El Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere ha atès 176 casos durant els primers sis mesos del 2023. Si ho comparem amb el mateix període de l’any passat, la xifra suposa un descens del 19%. 87 dones hi ha acudit per primera vegada i un prop de 40 han retornat. La majoria tenen entre 28 i 39 anys.

En el primer semestre s’han atès poc més de la meitat de les dones que es van atendre durant tot el 2022, és a dir, 324. Ara bé, si comparem els primers sis mesos del 2023 amb els de l’any anterior, la xifra es redueix un 19%, tenint en compte que fins al 30 de juny s’havien atès 176 persones per les 218 del mateix mes de l’any anterior.

Les dades fetes públiques per part de Govern indiquen que del total de casos, 87 dones han acudit al Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere per primera vegada. 50 casos són de prevalença, és a dir, que ja s’estaven tractant i hi ha hagut 39 retorns. Això vol dir que són persones que havien acudit, després havien marxat i han tornat a patir algun tipus d’abús.

Gairebé un centenar han acudit al servei per iniciativa pròpia, 34 han estat derivades per part d’Afers Socials, 21 pel Cos de Policia i 7 a través de l’hospital. En 24 ocasions s’ha accedit per altres vies.

Principalment, les dones que arriben al SAVVG tenen entre 28 i 39 anys i en situació laboral activa. Independentment d’aquestes dades, es vol remarcar que no existeix un perfil concret de dona víctima de violència de gènere i es recorda que la violència de gènere es dona en qualsevol franja d’edat; situació laboral, social i econòmica, entre altres.

Els perfils de les dones que acudeixen al SAVVG
Els perfils de les dones que acudeixen al SAVVG

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending