El PS vol que CASS, sindicats, patronals i gent gran entrin en el pacte d’Estat per les pensions

Els socialdemòcrates esmenen la proposta d’acord presentada per la majoria per incorporar aquests col·lectius, a la vegada que entenen que els treballs no han de fer-se en una comissió al Consell General sinó en un òrgan que pugui ser més “plural”

El conseller general del PS, Jordi Font.
El conseller general del PS, Jordi Font. PS

El PS està disposat a entrar en el pacte d’Estat per a la sostenibilitat de les pensions de jubilació proposat per la majoria, però també vol posar les seves condicions. Així, han elevat una esmena al text acordat per la majoria amb la qual demanen que també s’incorporin, a banda del Govern, la CASS, els sindicats i les patronals i la Federació de Gent Gran. Entenen que el procés només pot tenir èxit si s’assoleix un “consens ampli”.

Així ho ha explicat el conseller general socialdemòcrata Jordi Font. En concret, a la proposta d’acord que ara fa uns dies van presentar Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos hi volen introduir diferents modificacions. Entre elles, incorporar al futur pacte d’Estat tant la CASS com diferents col·lectius. En concret, patronals i representants de la gent gran.

“Només amb un consens ampli i compartit pel conjunt d’actors de la societat andorrana, es podran assolir acords efectius que permetin trobar solucions duradores i estructurals”, ha afirmat Font. Per això, l’esmena presentada té l’objectiu de permetre que el pacte d’Estat permeti obtenir “un ampli consens sobre les mesures que cal implementar en el sistema de pensions de jubilació per tal de garantir el compliment dels seus compromisos i el calendari de la seva entrada en vigor”.

L’esmena ha estat signada pels set consellers generals socialdemòcrates, els quals han subratllat que la modificació de redacció del text proposada es basa a mantenir la creació del pacte d’Estat, però en suprimir la proposta de crear una comissió d’estudi al Consell General per analitzar els factors que afecten la sostenibilitat financera del sistema públic de pensions de jubilació. “La pluralitat i el consens han de ser la prioritat d’un pacte d’Estat de la importància que és el de les pensions. Aquest ha de fugir de l’aritmètica parlamentària. Estem d’acord en apostar per un pacte sobre les pensions, però perquè aquest sigui efectiu i durador, cal que hi participin tots els actors involucrats i que les decisions es prenguin en consens”, ha comentat el parlamentari socialdemòcrata, tot advertint que “la lògica de funcionament d’una comissió parlamentària no permetria aquesta representació plural ni prendre les decisions de forma consensuada”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending