El PS demana al Govern si signarà o no els convenis de l’Organització Internacional del Treball

La consellera general Judith Salazar preguntarà sobre la qüestió en la sessió de control prevista pel 7 d’octubre, quan ja s’haurà complert el termini que la cambra va donar per “analitzar” si Andorra es podia adherir

La consellera general del PS, Judith Salazar.
La consellera general del PS, Judith Salazar. Consell General / E.Comellas

La consellera general del grup parlamentari socialdemòctata Judith Salazar vol que el Govern expliqui en quin estat es troba el compliment de l’encàrrec fet el seu dia des del Consell General per a la signatura de diferents convenis vinculats a l’Organització Internacional del Treball (OIT). Així, la política canillenca ha tramitat una pregunta oral. L’executiu l’haurà de respondre en la sessió de control prevista pel 7 d’octubre.

La parlamentària recorda que durant el Debat d’Orientació Política del 2020, la cambra es va posar d’acord en fer una encomanada clara al Govern. En concret, es volia que “analitzés la possibilitat de signar i ratificar sis convenis fonamentals i quatre de governança d’aquesta organització abans de finalitzar setembre del 2021”.

Per ara, cap d’aquests documents han estat ratificats per Andorra. Per això, Salazar ha fet la pregunta. La sessió en la qual l’executiu haurà de respondre se celebrarà un cop hagi finalitzat ja el termini que des del parlament es va donar per complir l’encàrrec. Per això, demana saber “quina és la valoració que ha fet el Govern al respecte”.

Comentaris

Trending