El programa de rehabilitació de maltractadors ha atès 115 homes des del 2018

Quaranta-sis casos estan actius, la gran majoria acudeixen derivats per la Batllia, d'altres per departaments d'Afers Socials o el Ministeri de Salut i només quatre ho han fet per decisió pròpia

115 homes han participat al programa per a les relacions no violentes
115 homes han participat al programa per a les relacions no violentes

El programa per a les relacions no violentes impulsat pel Ministeri d’Afers Socials ha atès 115 homes que han exercit algun tipus de violència de gènere a les seves parelles. Són dades des que es va posar en marxa l’any 2018 fins a l’abril d’aquest 2023, de les quals, actualment, hi ha 46 casos actius. La majoria venen derivats per la Batllia i només 4 ho han fet per decisió pròpia.

L’any 2022 es van atendre 25 casos nous i en el que portem d’aquest 2023, 10 homes hi prenen part. El responsable del programa per a les relacions no violentes, Pol Vilallonga, ha explicat que la xifra de 115 homes “malauradament és molt baixa si ho comparem amb els casos de violència de gènere que hi ha”. Dels 46 casos actius, 27 han estat derivats per la batllia, 4 hi ha acudit de forma voluntària i 15 s’han derivat dels departaments d’Afers Socials o altres del Ministeri de Salut.

“Hi ha relacions sentimentals violentes, tot i que n’hi ha molts que no se n’adonen i ho atribueixen a un problema de parella. ”

Vilallonga posa en relleu que és complicat, però “majoritàriament són homes d’entre 35 i 55 anys, tot i que tenim de joves d’entre 18 i 20 anys, mentre que també hi ha una persona de 72 anys”. Remarca que hi ha persones “que venen perquè detecten que ells mateixos estan exercint algun tipus de violència de gènere, d’altres perquè la parella els hi recalca aquesta percepció i els que venen derivats per la Batllia no en són conscients”.

El programa el capitaneja Vilallonga juntament amb un psicòleg i exposa que “hi ha relacions sentimentals violentes, tot i que n’hi ha molts que no se n’adonen i ho atribueixen a un problema de parella. Comença la insatisfacció i els crits i els insults comencen a ser habituals i és quan apareix l’agressió física. A partir d’aquí és quan perceben que hi ha violència”.

El programa, no tots els homes el completen “perquè consideren que amb les eines que tenen en el moment de deixar el programa la seva relació ha millorat”. També, diu, hi ha homes que no estan disposats a assumir la responsabilitat de tantes hores.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending