“Orgull és transgressió”

Una quarantena de joves ha marxat avui pels carrers d’Andorra per reivindicar els drets LGTBIQ+

Els joves que van participar en la marxa de l'Orgull l'any passat.
Els joves que van participar en la marxa de l'Orgull l'any passat. Pilar Candel

El col·lectiu juvenil Contracorrent ha reunit fins a una quarantena de persones que han marxat des de la plaça de la Rotonda fins a la plaça Coprínceps, per tal de reivindicar el dia de l’Orgull. Pol Cerdà, impulsor del moviment, ha explicat que principalment, amb aquesta concentració, es vol posar el focus d’atenció sobre la manca de drets que tenen, sobretot, les persones trans.

Tot i això, Cerdà ha assegurat que “tenim sort de viure en el país que vivim”, tot explicant que poden parlar amb normalitat de la seva sexualitat a l’escola. “Però això no significa que ens hem de conformar, hem de continuar treballant perquè els drets estiguin garantits”, apuntava. Per aquest motiu s’ha decidit convocar aquesta marxa en què, ha confessat, “no teníem grans expectatives d’aforament, sabem que les manifestacions a Andorra no estan ben vistes i que la gent té una mica de por de sortir al carrer”.

A l’arribar a la plaça Coprínceps, els joves han llegit un manifest en el qual han fet referència a la revolta d’Stonewall, un dels esdeveniments que va donar peu al 28 de juny com a dia de l’Orgull. Contracorrent ha fet palès que donen gràcies per tot allò que ja s’ha aconseguit, com el matrimoni homosexual, “però això no ens pararà per seguir lluitant fins que aconseguim un món on tots puguem ser diferents, però sense diferències de drets”.

El Partit Socialdemòcrata ha donat el seu suport al moviment i ha acudit per marxar amb els joves. Maria Nazzaro, coordinadora de la Joventut Socialdemòcrata ha indicat que “una de les coses més importants és que aquesta concentració l’han organitzada joves, que és una crida perquè la resta tinguem la nostra veu i es puguin unir”. Nazzaro ha indicat que, amb el reconeixement de drets, s’ha aconseguit molt, però el camí per recórrer encara és llarg, “hi ha una manca de consciència i de respecte”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending