Només set residents no contagiats a Sant Vicenç d’Enclar després de sis nous positius

Salut ha notificat aquest dilluns quatre noves infeccions entre els treballadors del centre geriàtric, i ja s’eleven a uns 25 els professionals que estan de baixa

La vigília de Reis es va detectar un brot que va tenir conseqüències molt greus a la clínica.
La vigília de Reis es va detectar un brot que va tenir conseqüències molt greus a la clínica. Cristian Cortés

Sis nous positius entre els interns de la residència Sant Vicenç d’Enclar fan que només set dels residents de la clínica privada concertada s’hagin salvat, per ara, del coronavirus. El ministeri de Salut ha notificat aquesta tarda nous contagis que afecten el centre. També s’haurien detectat quatre infeccions més entre els professionals, dos sanitaris i dos empleats en tasques de suport. La preocupació és màxima. Per l’estat dels usuaris i per “l’explosivitat” que ha adoptat el brot. La infecció ha afectat per ara 48 dels 55 interns que hi havia a la clínica.

Abans de l’esclat d’aquesta onada tan infecciosa de casos, que en menys d’una setmana haurà afectat pràcticament tots els residents, hi havia ingressats al centre 55 padrins, dividits en dues plantes en funció de la seva autonomia. Ara, a la residència del carrer de les Escoles de Santa Coloma hi queden una quarantena d’interns. Els set que per ara no han estat contagiats i aquells que són asimptomàtics o tenen una simptomatologia més lleu.

Aquells que necessiten una atenció més intensiva ja sia pels seus antecedents ja sia per l’impacte del virus han estat traslladats a la planta Covid del Cedre. En aquest centre públic, segons les darreres dades, eren deu els ingressats procedents de Sant Vicenç d’Enclar. A més a més, malauradament va morir aquest diumenge una resident de 87 anys que havia estat traslladada al Cedre després de ser diagnosticada com a malalta de coronavirus.

Trasllat d'un pacient de Sant Vicenç d'Enclar cap al Cedre, dimecres.

Relacionat

Salut sospita que el brot de Sant Vicenç d’Enclar l’ha causat una soca “més infectiva” del virus

De professionals, segons ha pogut saber l’Altaveu, n’hi ha uns 25 de baixa, ara mateix. La majoria són o sanitaris o personal de neteja. Tot i que l’impacte en la plantilla és molt elevat, les fonts consultades no han pogut concretar quin percentatge del personal està malalt. Sí que és cert que el virus ha tingut una repercussió molt alta entre els professionals sanitaris. D’aquí que des del SAAS i des de la Creu Roja s’hagi hagut de facilitar reforços a la clínica privada.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que no es descarta fins i tot que integrants de l’Oficina Covid -alguns dels quals especialistes en infermeria que fan tasques logístiques en aquest departament de seguiment epidemiològic dels diagnosticats- siguin derivats temporalment a Sant Vicenç d’Enclar. El ministeri ha engegat un estudi genòmic per intentar tenir detalls molt acurats de la soca del virus que ha infectat els usuaris i els empleats de la residència.

Comentaris

Trending