Més de 3.000 famílies es beneficien del ‘xec de calefacció’

2.780 l’han rebut de forma automàtica, en rebre alguna prestació social, i 308 més l’han demanat expressament; en total ha suposat una despesa de 463.200 euros

El comandament d'un radiado de calefacció.
El comandament d'un radiado de calefacció.

Un total de 3.088 famílies han sol·licitat i obtingut el ‘xec de calefacció’ des de la seva instauració a finals de novembre. Es tracta d’una ajuda que el Govern va impulsar per permetre a les llars més vulnerables assumir el desbocament del preu del gasoli i de l’electricitat. En total, la mesura ha suposat una despesa per a l’executiu de 463.200 euros a raó de 150 per a cadascuna de les llars. La gran majoria (2.780) la van rebre d’ofici, perquè ja rebien alguna prestació social; 308 més l’han sol·licitat expressament.

La mesura es va aprovar el 23 de novembre, tot incorporant aquesta iniciativa al reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris, amb “la finalitat de contribuir, de manera extraordinària i puntual durant l’hivern 2022-23 a la despesa de calefacció” i vistos “els increments constants dels preus dels productes energètics i la seva repercussió directa en el poder adquisitiu de les persones i les famílies”.

Una caldera de calefacció.

Relacionat

‘Xec energètic’ per ajudar a les famílies amb la calefacció

Entre els requisits, es va fixar que s’havia d’acreditar un mínim de residència de tres anys. I també que no s’havia de superar un llindar econòmic de cohesió social (LECS) que es va incrementar fins als 1.561,56 euros mensuals. Des del primer moment, es va optar perquè que l’ajuda es donés de forma automàtica a qualsevol persona o família que ja fos beneficiària d’una prestació familiar per fill a càrrec, una pensió de solidaritat o un ajut econòmic ocasional per a l’accés a l’habitatge de lloguer.

I d’aquesta forma, s’ha pagat d’ofici la prestació a un total de 2.780 beneficiaris. Això suposa un total de 417.000 euros. A banda, s’han de sumar els 308 que van fer la petició de forma expressa, fet que suposa 46.200 euros més. Així doncs, un total de 463.200.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending