Malestar del Sipaag perquè no se’ls ha informat del pacte d’Estat per les pensions

L’entitat recorda que no existeix cap plataforma de sindicats i, per tant, parlar amb un no significa haver-ho fet amb el conjunt d’associacions de defensa dels drets dels treballadors

Comentaris

Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici d'una assemblea.
Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici d'una assemblea. ARXIU

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) ha expressat mitjançant un comunicat el seu malestar pel fet que ningú s’ha posat en contacte amb l’organització per presentar-los la proposta d’acord per a un pacte d’Estat per a la sostenibilitat de les pensions. L’entitat lamenta que s’hagi assegurat que sí s’ha parlat amb “sindicats” però sense especificar quins. En l’escrit, deixen clar que consideren “poc transparent” aquesta forma de fer.

Per això, des del Sipaag “s’insisteix en la necessitat d’especificar amb quins sindicats s’ha parlat”, tot recordant que “no existeix en l’actualitat cap plataforma o agrupació que permeti parlar de forma genèrica” d’aquestes entitats. Al contrari, cadascuna d’elles “és independent”. Per tant, “parlant amb un no es pot donar per informada la resta d’organitzacions de representació dels treballadors”.

Per això, es considera que “esmentar els sindicats de forma genèrica és poc transparent i provoca confusió”. I és que, alerten, “els afiliats poden pensar que les mesures proposades han estat consensuades” quan, en canvi, “la majoria de les vegades no és així”.

A banda, des del Sipaag es considera que, actualment, les associacions que defensen els drets de treballadors tenen poca representació a organismes, siguin consultius siguin de presa de decisions. Un exemple, apunten, és el Consell Econòmic i Social. Per això, defensen que “en els pactes d’Estat caldria buscar la màxima participació i implicació de les treballadores i els treballadors del país”.

Etiquetes

Comentaris

Trending